HSS: „Konstantnim napadima na našu stranku SDP prikriva svoj nerad i afere“

13:16h
0
Sjednica Županijskog odbora HSS-a

Na sjednici Županijskog odbora HSS-a Koprivničko-križevačke županije koja je održana u Koprivnici, predsjednik Darko Koren informirao je prisutne o aktualnostima u stranci i političkoj situaciji na području županije. Na sjednici se ponajviše raspravljalo o nedavnim napadima Mršića i njegovih suradnika na HSS te je utvrđeno da SDP konstantnim napadima na HSS žele prikriti svoj nerad i nedostatak projekata u sredinama gdje su na vlasti.

– Neuspjeh SDP-a da sruši županijski proračun, a time i Županijsku skupštinu, te da izazove krah cijelog sustava nije uspio. To se kosi s ciljevima pojedinih političara te stranke i njihovim političkim ambicijama, pa stoga ljudima čak nisu dozvolili ni da mirno provedu božićne i novogodišnje blagdane, već smo bili i u tim danima svjedoci napada, izljeva žući i podmetanja s njihove strane – rekao je Koren te nastavio.

 

– Taktika SDP-a je jasna. Oni svoj nerad i nedostatak projekata u sredinama gdje su na vlasti pokušavanju prikriti tako da napadaju druge. Tako npr. u posljednjih godinu dana u Gradu Koprivnici nije završen ili pokrenut bilo koji ozbiljan projekt za dobrobit njenih građana. Izuzimamo od toga naravno „šparnu hižu“ čije ne baš jeftine kvadrate ionako plaćaju sami kupci, bicikl za struju koji je uštedio „ogromna sredstva“ za ulaganja u blagdansku rasvjetu i brojna putovanja gradskih čelnika u egzotične krajeve – objasnio je Koren te zaključio da stanovnici Koprivnice moraju biti svjesni da u posljednjih desetak godina u Koprivnici nije otvoreno ništa od radnih mjesta u proizvodnji i da je opet poskupila cijena vode.

Osim o SDP-u, na sjednici se raspravljalo i o imperativima stranke u 2011. godini. Nakon što je u županijsko zdravstvo investirano preko 200 milijuna kuna, HSS-ovci su se složili da će Županija najveće investicije u narednom razdoblju imati u području školstva.

– Samo 2010. godine u obrazovni sustav Županije uloženo je preko 60 milijuna kuna, a takav tempo čeka nas i sljedećih godina. Sve to usprkos obvezi od osam milijuna kuna za servisiranje duga za koprivničku gimnaziju što ipak smanjuje prostor za investiranje u neke druge projekte. Ulaganjem u ključne kapitalne objekte u školstvu i zdravstvu, osigurali smo posao za građevinsku operativu i pridonijeli očuvanju radnih mjesta – rečeno je na sjednici.

Također je rečeno da će se HSS i dalje zauzimati za probleme sela i ruralnih krajeva te da će se boriti za očuvanje općina, jer su one u posljednjih 18 godina na ovom području opravdale svrhu svog postojanja, a svaka od njih je izgradila više infrastrukture nego ikad prije.