0.7 C
Koprivnica
Utorak, 5. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NEZADOVOLJSTVO

HSS Koprivnički Bregi napustio stranku, postaju nezavisni, Hudić: Smjer kojim se ide nije dobar, oni trguju pozicijama
H

Glede nadolazeći parlamentarnih izbora, Hudić je objasnio kako će u narednim danima, vjerojatno, nekome dati podršku kao nezavisna lista. Ali bez učlanjivanja u druge stranke, već će pokazati vlastiti stav o tome što bi za Hrvatsku bilo najbolje.

Ne propustite

Općinska organizacija HSS-a Koprivnički Bregi, na čijem je čelu načelnik općine Mario Hudić, napustila je HSS. Na jučerašnjem sastanku donesena je jednoglasna odluka o istupanju iz stranke koju, na nacionalnoj razini, predvodi predsjednik Krešo Beljak.

– Funkcioniranje stranke svedeno je na samovolju predsjednika. Općinske organizacije, ne samo naša, već diljem Hrvatske, uopće nisu uključene u donošenje odluka. Primjer su i sadašnji parlamentarni izbori. Nije bilo Glavnog odbora, niti županijskih. Nismo sudjelovali u kreiranju lista – rekao je Hudić.

Kao drugi razlog naveo je iznošenje javnog mišljenja suprotnog vrhu stranke koje se, kazao je, odmah kažnjava. Hudić je podsjetio kako je ove godine dobio opomenu jer je njegova općinska organizacija iznijela mišljenje o UDBA-i i hrvatskim braniteljima koje se nije slagalo s Beljakovim stavom.

– Smjer kojim stranka ide nije dobar, to više uopće nije HSS utemeljen na načelima braće Radić: briga za seljaka, radnika, susjeda i obitelj. HSS je sveden na predsjednika i nekoliko ljudi u središnjici koji odlučuju o svemu. Oni trguju funkcijama, pozicijama, a ne brinu se o situaciji na terenu – govori Hudić, naglasivši kako oni nisu prva organizacija koja je napustila stranku.

Foto: Matija Gudlin
Mario Hudić // Foto: Matija Gudlin

Istaknuo je kako motiv nije prelazak u drugu stranku.

– Dosad smo kao HSS obnašali vlast u općini Koprivnički Bregi za koju ćemo nastaviti raditi kao nezavisni. Ne zanima nas visoka politika ni prelasci u druge stranke radi osobnih interesa. Dogovorit ćemo se na koji način ćemo oformiti nezavisnu listu. Sljedeće godine planiramo se kandidirati na lokalnim izborima – tvrdi Hudić, pozvavši sve koji su željni pomoći općini da im se pridruže.

Glede nadolazeći parlamentarnih izbora, Hudić je objasnio kako će u narednim danima, vjerojatno, nekome dati podršku kao nezavisna lista. Ali, ponovio je, bez učlanjivanja u druge stranke, već će pokazati vlastiti stav o tome što bi za Hrvatsku bilo najbolje.

– Ako se jednoga dana vodstvo stranka i način rada promijene te HSS bude kao što je nekad bio, spremni smo ponovno se uključiti u stranku – zaključio je Hudić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Najesti se i napiti

Kobasica 5 eura, kuhano vino oko 2 eura, fritule za 4 eura… Provjerili smo kakve su cijene blagdanske klope u centru Koprivnice

Počelo je blagdansko vrijeme, a to u većini gradova znači neizostavnu ugostiteljsku ponudu prigodnih jela i pića na adventskim...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti