HSS: “Mladi kukuriču od muke”

13:36h
0

U posljednjih nekoliko dana iz lokalnih organizacija HSS-a odaslane su dvije reakcije na poteze Kukuriku koalicije. Vladajuće kritiziraju zbog “političkog imenovanja Podravkine uprave” i “ozakonjavanja neplaćenog rada”.

U reakciji Gradske organizacije HSS-a Koprivnica na, kako kažu, drastičan pad Podravkinih dionica, navode da žele upozoriti na promašaj političkog imenovanja Podravkine uprave. Smatraju kako na nove izazove u narednom razdoblju može odgovoriti samo tim vrhunskih stručnjaka i kako je takav tim trebao biti izabran: “Na žalost to se nije dogodilo, već se rukovodilo političkom podobnošću, zadovoljavajući osobne ambicije pojedinca, a ne interese Podravke i podravkaša i u konačnici vlasnika, dioničara Podravke.”, stoji u reakciji koju potpisuje Karmen Antolić, donedavna članica Nadzornog odbora Podravke i predsjednica koprivničkog HSS-a. 

HSS-ovci smatraju kako se pri izboru nove uprave Podravke nije vodilo računa o stručnosti / Foto: Ivan BrkićSmatraju kako će se desiti i daljnji pad vrijednosti dionica Podravke, a kako najavljeno rješavanje vlasničkih odnosa kroz model radničkog dioničarstva nije dobro. “Iz svega proizlazi da se nije vodilo mišlju da se u Podravku dovede top menadžment koji se ne bira po političkoj nego po stručnoj podobnosti, nije se vodilo računa o interesima kompanije već interesima pojedinca i prihvatilo se ono što se je nudilo, servirano kao gotovo jelo na pladnju, garnirano političkom strasti stranke na vlasti.”, zaključuju HSS-ovci.

Obezvređivanje rada mladih

Sveučilišna organizacija HSS-a Križevci u priopćenju pod naslovom “Mladi kukuriču od muke” kritizirala je pak najave ministra Miranda Mrsića o novim modelima zapošljavanja. “Nove političke elite nedvosmisleno cijene svoj rad, dok rad mladih obezvređuju, podcjenjuju i svrstavaju u rang hobija, a ne u potrebu svakog mladog građanina ove države.” Smatraju kako Vlada ovim prijedlogom Zakona želi samo poboljšati statistiku nezaposlenosti te predlažu Vladi da primaju stipendiju od 1600 kn sve dok rast BDP-a ne bude 3%.

čitam...
Loading...