Hudoletnjaku sanitarna inspekcija zatvorila hotel

13:50h
0
Hotel Matija Gubec

Ivan Hudoletnjak, direktor i vlasnik hotela Matija Gubec u Stubičkim toplicama, jučer je raskinuo ugovore o radu s petnaestak radnika, od ukupno 25 zaposlenih i to nakon što je sanitarna inspekcija prošlog vikenda zatvorila hotel, prenosi Večernji list. Dodaju da je inspekcija početkom ožujka, navodno, zbog neispravnih vodovodnih instalacija zatvorila unutarnje bazene, a vanjski zbog toga ne rade još od ljeta prošle godine.

Večernji otkriva da su bivše radnice uglavnom starije žene pred mirovinom koje su ranije redovito primale plaću, a posljednja dva mjeseca dobivaju minimalac. Hudoletnjak je pak od prošloga tjedna počeo naplaćivati parking uz hotel i bazene što je ogorčilo zaposlene u susjednoj Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju.

Večernjem listu tijekom jučerašnjeg dana Hudoletnjak je bio nedostupan, a recepcionerka je kazala da direktor ne dolazi svaki dan na posao.

Međutim, prenosi Večernji, javnosti je poznato da se od početka devedesetih, kada je ovaj kontroverzni varaždinski poduzetnik preuzeo HTP Matija Gubec, nije investiralo. Cijeli kompleks je derutan i neuređen, a hotel je zadržao tek dvije zvjezdice.

Loading...