Humanitarna akcija ‘Recikliram – doniram’

08:09h
0
120613-recikliram-doniram

U suradnji UZOR Hrvatska i Udruge osoba s invaliditetom ‘Bolje sutra’ pokrenuta je humanitarna akcija ‘Recikliram – doniram’. Cilj akcije je prikupljanje sredstava za kupnju interaktivnog stola za djecu s teškoćama u razvoju koja polaze dječji vrtić ‘Lastavica’ u Reki.

Nekoliko poduzeća i institucija biti će partneri na svom projektu te će u svoje prostorije postaviti spremnike za sakupljanje starih baterija koje će zatim poduzeće Friš iz Križevaca, ovlašteni sakupljač otpada, odvoziti na recikliranje. Prikupljena financijska sredstva iskoristit će se za kupnju interaktivnog stola.


‘Svakako je bitno naglasiti da postoje i indirektni ciljevi akcije kao što je osvještavanje građana o važosti ekologije. Drugi indirektni cilj je osvještavanje građana o potrebama djece i osoba s teškoćama u razvoju kojima je pomoć i prihvaćanje okoline često od neprocjenjive važnosti. Integraciju djece s teškoćama u razvoju u svakodnevni život vidimo kao važnu okosnicu vrijednosnog razvitka našeg društva.’, stoji u priopćenju humanitarnih partnera.

čitam...