Solidarnost na djelu 2019.

Humanitarnom akcijom prikupljat će se sredstva za kupnju tenisica potrebitim učenicima, evo kako možete sudjelovati

Tim povodom djelatnici i volonteri koprivničkog Crvenog Križa vas pozivaju da otvorite vrata svojih domova koji će na vrata Koprivničanaca kucati od 15,30 do 19,00 sati. Svi aktivisti će biti obilježeni oznakama Crvenog križa.

08:54h
0
Podjela obuće // Foto: GD CK Koprivnica

U Koprivnici će se sutra, 10. listopada, provesti 47. po redu akcija Solidarnost na djelu 2019. U akciji pod nazivom Ne dvoji! Za drugog izdvoji! prikupljat će se sredstva za kupnju tenisica učenicima slabijeg imovinskog stanja iz 16 škola s područja grada Koprivnice i 11 općina, čije područje pokriva Gradsko društvo Crvenog Križa.

Tim povodom djelatnici i volonteri koprivničkog Crvenog Križa vas pozivaju da otvorite vrata svojih domova koji će na vrata Koprivničanaca kucati od 15.30 do 19 sati. Svi aktivisti će biti obilježeni oznakama Crvenog križa.

Ove godine prikupljaju se novčana sredstva, a za darovani novčani iznos, građanima će se uručiti bonovi zahvalnosti koji su u apoenu od pet kuna i ovjereni su žigom. Bonovi zahvalnosti u iznosu od jedne kune bit će namijenjeni školskoj i vrtićkoj djeci.

Iz koprivničkog Crvenog križa napominju da će se od sveukupno prikupljenih sredstava podmiriti osnovni troškovi akcije te će uplatiti pet posto od prikupljenih sredstava u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa.

– Mjesna društva Crvenog križa akciju će provesti u subotu i nedjelju 12. i 13. listopada, a općinska društva Crvenog križa akciju će na svojim područjima provesti do 30. listopada 2019. godine – poručuju iz GD Crvenog Križa Koprivnica.

Podsjetimo, u prošlogodišnjoj akciji Solidarnost na djelu 2018. ukupno je prikupljeno 76. 156,20 kuna te je za taj novac kupljeno i podijeljeno 490 pari tenisica za učenike slabijeg imovinskog stanja iz ukupno 16 osnovnih i srednjih škola s područja Koprivnice i 11 okolnih općina.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica ima odobrenje za stalno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći, a za Akciju Solidarnost na djelu 2019. dobiveno je Rješenje Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji s evidencijskom oznakom KKŽ-HA / ŠK-19-7, te je dodijeljena oznaka ŠK, što znači da je akcija namijenjena za unaprjeđenje uvjeta školovanja.

čitam...
Loading...