mali humanitarko

Humanitarnom akcijom u Molvama učenici prikupili namirnice za potrebite

Ukupno su prikupili više od 160 kilograma raznih prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština.

14:41h
0
Foto: GDCK Koprivnica

U sklopu projekta Mali humanitarko koji provodi Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, u OŠ Molve organizirana je humanitarna akcija prikupljanja donacija prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština.

Akciju su organizirali članovi učeničke skupine Mali humanitarko Andrija Paša, Klara Imbriovčan, Marta Cenkovčan, Marijana Markov, Marija Elena Senjan, Veronika Odobašić, Lucija Vincek i Ivan Gazdek, zajedno s voditeljicom Mirelom Paša te u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Đurđevac.

Izradili su i letke kojima su informirali svoje kolege učenike i nastavnike o vremenu provođenja i cilju akcije. Ukupno su prikupili više od 160 kilograma raznih prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština. Dostavljene su u Gradsko društvo Crvenog križa Đurđevac te će biti podijeljene korisnicima uoči blagdana.

Kako je ovo bila posljednja humanitarna akcija organizirana u sklopu projekta Mali humanitarko, učenici su izrazili žaljenje zbog skorog završetka projekta, ali i obećali da će i dalje nastaviti s humanitarnim djelovanjem u svojoj školi te se, kao punoljetni, aktivno uključiti u volontiranje u svojoj zajednici.

Projekt Mali humanitarko odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna od čega 58.284,87 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije. Trajanje projekta je 24 mjeseca, od 5. ožujka 2019. do 4. ožujka 2021. godine.

Nositelj je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škola Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.

Foto: GDCK Koprivnica