VLADA DONIJELA ODLUKU

HŽ će dobiti 21 novi elektromotorni vlak, Butković: Pružit će se veća udobnost i smanjiti vrijeme putovanja

Ministarstvo je zaduženo do okončanja postupka dodjele bespovratnih sredstava Europske unije osigurati sredstva za financiranje prihvatljivih troškova vezanih uz pripremu projekta koja prethodi nabavi vlakova, a za što su sredstva osigurana u državnom proračunu

13:41h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Odluka o financiranju projekta obnove voznog parka HŽ Putničkog prijevoza donesena je na današnjoj sjednici vlade. Riječ o 21 novom elektromotornom vlaku. Ukupna vrijednost projekta koji će trajati četiri godine jest 1,29 milijardi kuna s PDV-om, piše Index.hr.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković kazao je kako će se time putnicima pružiti veća udobnost, smanjiti vrijeme putovanja, osigurati veći kapacitet i pouzdaniji promet.

Ministarstvo je zaduženo do okončanja postupka dodjele bespovratnih sredstava Europske unije osigurati sredstva za financiranje prihvatljivih troškova vezanih uz pripremu projekta koja prethodi nabavi vlakova, a za što su sredstva osigurana u državnom proračunu, navodi Index.hr.

– U slučaju odbijanja financijskog doprinosa od EK-a projekt se neće financirati iz nacionalnih sredstava – napomenuo je Butković.

čitam...