Reagiranje

HŽ se oglasio o cjelonoćnom kaosu na pruzi kod Križevaca: Uz sve napore, nismo uspjeli organizirati više od četiri autobusa

Na kraju se ispričavaju putnicima te napominju da je zbog veličine kvara dugotrajno otklanjanje bilo neizbježno.

17:00h
0
Prometna Crikvena
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

U petak je došlo do nezgode na pruzi u blizini Križevaca, o čemu smo pisali, a iz HŽ-a su se danas oglasili povodom tog događaja.

Podsjetimo, u petak je vozač kamiona potrgao žice kontaktne mreže i tako prekinuo dovod struje. Putnici su od 16.35 čekali prijevoz, po neke od njih došli su autobusi u idućim satima, a neki su, kako nam je dojavljeno, čekali do jutarnjih sati.

– Napominjemo da je dana 4. listopada u 16.35 sati na željezničko-cestovnom prijelazu u kolodvoru Križevci došlo do izvanrednog događaja kojeg je prouzročio vozač kamiona koji je prelazeći preko pruge potrgao vodove kontaktne mreže. O istom je obaviještena nadležna policijska postaja koja je obavila očevid. Nakon završetka policijskog očevida u 20.10 sati, dio vlakova počele su prevlačiti dizelske lokomotive, a dežurna ekipa HŽ Infrastrukture tek je tada mogla pristupiti kontaktnoj mreži i početi otklanjati kvar – kažu iz HŽ-a.

Što se tiče organizacije prijevoza za putnike, kažu da jednostavno nisu mogli osigurati više od četiri autobusa.

– Iako HŽ Infrastruktura i HŽ Putnički prijevoz s određenim prijevoznicima imaju ugovorenu suradnju za slučaj izvanrednog događaja, prijevoznici nisu u mogućnosti autobuse držati na ”čekanju” za takve nenadane slučajeve. Prijevoz putnika autobusima intenzivno se pokušavao organizirati, no uspjelo se angažirati tek četiri autobusa – navode iz HŽ-a.

Na kraju se ispričavaju putnicima te napominju da je zbog veličine kvara dugotrajno otklanjanje bilo neizbježno.

– Napominjemo da je kvar prouzročen nepažnjom vozača kamiona bio velik, pa je i njegovo otklanjanje zahtijevalo određeni period. Poteškoće u željezničkom prometu opravdano su trajale do 2.50 sati ujutro. Iako su uloženi maksimalni napori, nažalost u ovakvim izvanrednim situacijama dolazi do velikih poremećaja u željezničkom prometu zbog čega se putnicima još jednom ispričavamo – zaključuju iz tvrtke.

čitam...
Loading...