Situacija u prometu

HŽ svakodnevno dezinficira vlakove i vagone, međunarodni promet je obustavljen

12:38h
0
Foto: Matija Gudlin

Hrvatske željeznice također su uvele određene mjere, ograničenja i promjene u prometovanju uslijed situacije s koronavirusom u Hrvatskoj i susjednim zemljama.

Što se tiče zaštitnih mjera, pojačano je čišćenje i dezinfekcija u vlakovima.

– U cilju sprječavanja širenja COVID-19 HŽ Putnički prijevoz prilikom svakodnevnog čišćenja pojačano dezinficira vlakove i vagone, pri čemu koristi dezinfekcijska sredstva s antivirusnim djelovanjem. Također, u skladu sa uputama Nacionalnog  stožera civilne zaštite u vlakove i vagone postavljeni su plakati u cilju edukacije putnika o mjerama za suzbijanje širenja COVID-19 – kažu iz HŽ-a.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Putnicima preporučuju kupovanje karata putem interneta, kako bi bilo što manje rizika.

– Vezano uz trenutačnu situaciju te sukladno uputama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi provođenja preventivnih mjera u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, pozivamo putnike da u što većoj mjeri pojedinačne karte u unutarnjem prometu kupuju on-line – savjetuju iz HŽ-a.

Od 17. ožujka obustavlja se promet vlakova u međunarodnom i pograničnom željezničkom prometu prema Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Srbiji i Mađarskoj.

– Vlakovi 210/211 i 412/413 voze na relaciji Vinkovci – Zagreb – Vinkovci – napominju iz HŽ-a.

čitam...