I HSS ‘udara’ po osnivanju Medijskog sveučilišta: ‘Netransparentno i nepromišljeno’

06:47h
0
120417_HSS
‘Nakon što su dali jamstvo za promašenu investiciju kupnje Pevecove zgrade, nakon što nisu ništa učinili za zadržavanje studija ekonomije u Koprivnici, sada u području znanosti i obrazovanja ulaze u neizvjesno otvaranja Medijskog sveučilišta. Naravno, to rade potpuno netransparentno i nepromišljeno, bez ikakve vizije i plana po kojem bi se osmislila realizacija Sveučilišnog kampusa.’, stoji u reakciji Gradske organizacije HSS-a na otvaranje Medijskog sveučilišta u Koprivnici.

HSS smatra kako je financiranje Medijskog sveučilišta preskupo te kako ono nigdje drugdje u Hrvatskoj nije moglo zaživjeti.


‘Ako Grad već želi ulagati milijune u obrazovanje onda to prije svega treba činiti u djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnoškolskog obrazovanja što mu je i zakonska obveza, a za pokretanje Sveučilišnog kampusa zadaća Grada je prije svega okupiti kompetentne ljude koji će osmisliti projekt visokog školstva u Koprivnici.’, stoji u reakciji  koje potpisuje predsjednica Gradske organizacije HSS-a Karmen Antolić.

čitam...