I Koprivnica dobila udrugu Franak

18:44h
0
Podružnica udruge Franak osnovana i u Koprivničko-križevačkoj županiji

Da je nezadovoljstvo građana korisnika kredita sve veće diljem cijele Hrvatske govori činjenica da se nove podružnice Udruge Franak otvaraju gotovo svakog mjeseca. Koprivničko-križevačka jedna je od tri nove županijske podružnice koje su se osnovale u posljednja tri mjeseca, te se na taj način borbi za pravdu priključilo gotovo 400 tisuća građana koji u Hrvatskoj osjećaju posljedice kredita u švicarskim francima.

– Ljudi sve više shvaćaju potrebu udruživanja kako bi se lakše ostvarili zajednički ciljevi u borbi za društvenu pravdu i odgovorniju socijalnu državu. Borba Udruge Franak povijesna je borba za zaštitu svih sadašnjih i budućih klijenata banaka i za stvaranje uvjeta u kojima će korisnici kredita biti zaštićeni od samovolje banaka. Duboko sam uvjeren da smo nadomak pobjede i veseli me činjenica da se i Koprivničko-križevačka županija aktivno uključila u ovu borbu – istaknuo je povjerenik Udruge Franak za županiju, Marko Sinković.

“120.000 hrvatskih obitelji, odnosno oko 400 tisuća građana egzistencijalno je ugroženo zbog kredita u švicarskim francima”

Udruga Franak u Koprivnici najavljuje promptno uključivanje u sve aktivnosti kako bi pridonijela ostvarivanju ciljeva Udruge. Od nadležnih institucija namjeravaju tražiti da koriste svoja prava i obvezu da zaštite građane uvođenjem zakonske i podzakonske regulative kojima bi se prihvatile mjere koje predlaže udruga Franak.

– Uključivanjem novih članova i osnaživanjem Udruge i Koprivnica će se priključiti aktivnoj borbi za ostvarenje tri glavna cilja Udruge Franak, a to su konverzija ostatka glavnice kredita po tečaju koji je bio važeći u trenutku sklapanja ugovora, definiranje promjenjivog dijela kamatne stope i fiksne marže tijekom cijele otplate kredita, te hitno donošenje Zakona o osobnom bankrotu – priopćili su iz udruge.

Peticija Udruge i u Koprivnici

Udruga Franak pokrenula je na razini cijele Hrvatske potpisivanje peticije kako bi osnažila svoje zahtjeve prema Saboru, Vladi RH i HNB-u za kvalitetniju regulaciju bankarskog sustava i zaštitu korisnika kredita. Koprivnica će se aktivno uključiti u podršci prikupljanja potpisa pa poziva sve dužnike s dugoročnim kreditima, neovisno o valuti kredita, da se učlane u udrugu kako bi što većom brojnošću osnažili legitimitet svojih zahtjeva.

Link na Peticiju se može potpisati putem interneta preko slijedećeg linka:
https://webured.net/ufranak/index.php/peticija

čitam...