I Ministarstvo turizma podržat će projekt Željezna zavjesa

10:13h
0
Detalj sa sastanka

U Koprivnici je u ponedjeljak, 3. veljače održana koordinacija, na inicijativu projektnog partnera Turističke zajednice grada Koprivnice, s pridruženim partnerima u projektu Željezna zavjesa, a to su TZ Međimurske županije, Virovitičko-podravska županija te Grad Koprivnica.


– Bilo je riječi o predstojećim aktivnostima, odnosno konkretnim zadacima koje svaka Županija mora realizirati za svoje područje. U ovoj fazi potrebno je izraditi studije vezane uz biciklizam i održivi promet te kreirati turističke pakete za bicikliste. U konačnici je potrebno izraditi akcijski plan izgradnje turističke infrastrukture do 2020. godine, koji će se financirati iz strukturnih fondova EU. U tijeku je i izrada karte biciklističke trase Željezne zavjese na hrvatskoj strani – istaknuo je direktor koprivničkog TZ-a Renato Labazan.

Isti je projekt u petak, 31. siječnja predstavljen i u Ministarstvu turizma te osim što mu je obećana potpora, ruta Željezne zavjese; EuroVelo 13 je uvrštena na nacionalnu kartu biciklističkih staza.

čitam...