I ove godine besplatne bilježnice za sve koprivničke osnovnoškolce

12:05h
0
Ove godine tiskano je 40 tisuća bilježnica // foto: Ivan Brkić

Već petu godinu zaredom Grad Koprivnica je osigurao besplatne školske bilježnice za sve učenike gradskih osnovnih škola. Naime, nešto manje od dva tjedna prije početka nove školske godine, gradonačelnik Zvonimir Mršić i predstavnici sponzora, predstavili su ovaj hvalevrijedan projekt, koji je pokrenut 2007. godine.

Ove godine tiskano je 40 tisuća bilježnica koje će se podijeliti u gotovo tri tisuće kompleta, a paketi će učenike dočekati na školskim klupama.

– Gradu je važno da učenici steknu što bolje znanje i ovo je korak kojim im olakšavamo stjecanje tog znanja. Nema puno sredina u Hrvatskoj koje  na ovakav način pomažu učenike i njihove roditelje i zbog toga mi je drago da ovaj projekt traje već petu godinu zaredom – rekao je Mršić te naglasio kako se ovoj akciji pridružio veći broj društveno-odgovornih kompanija.

– Zajedno sa Gradom Koprivnicom, u ovom projektu sudjeluje ukupno deset sponzora i ja im se ovim putem zahvaljujem, jer bez njih bi ovaj projekat bio teško zamisliv – zaključio je koprivnički gradonačelnik.

Dakle , osim Grada Koprivnice, ovu akciju sponzoriraju Podravska banka, Croatia Osiguranje, Hrvatski telekom, Podravka, Zagrebačka banka, Hartmann, Komunalac i Koprivnica Plin te tiskara Baltazar.

Vrijednost ovog projekta, koji će pred sam početak školske godine uvelike pomoći roditeljima, je otprilike 200 tisuća kuna.

Na kraju napomenimo kako je gradska pročelnica za društvene djelatnosti Ankica Nježić, na današnjoj konferenciji iznijela i jedan negativan podatak. Naime, već nekoliko godina zaredom prvi razred upisuje sve manje učenika, a taj negativan trend nastavio se i ove godine, kada će prve školske korake napraviti 72 učenika manje nego lani.