I ove zime besplatno klizanje u centru Koprivnice

08:01h
0
Klizalište na Zrinskom trgu // Foto: Arhiva

Turistička zajednica grada Koprivnice će i deseti put po redu krenuti sa svojom zimskom pričom klizališta na središnjem gradskom trgu kao i uz njega vezanog Božićnog sajma. Početak te priče trebao bi krenuti, ako vremenske prilike dozvole,  6. prosinca.

– Klizalište, koje je već postalo svojevrsna tradicija, ali i zimski zaštitni znak Koprivnice privlači velik broj klizača, ne samo iz Grada i okolice već i iz drugih dijelova Hrvatske pa čak i iz Mađarske, a time i oživljava središnji dio grada u mjesecima bez većih vanjskih sadržaja. Projekt Turističke zajednice i ove godine će se realizirati uz pomoć Belupa, Grada i tvrtke Ligo, a klizanje će ponovno biti besplatno, osim simboličnog najma klizaljki od 5 kuna – istaknuo je direktor koprivničkog TZ-a Renato Labazan.

Božićni sajam, bez obzira na nedostatak tradicije kao u Alpskim zemljama te privlačne snage trgovačkih centara na periferiji grada, treba bi kvalitativno porasti. Naime, novost bi trebala biti promocija i ponuda tradicionalnog naivnog slikarstva (Božićni i zimski motivi), a djela bi prezentirali slikari iz Likovne sekcije Podravka 72 i Udruga hlebinskih slikara i kipara. Uz klasične božićne i novogodišnje proizvode trebala bi se poboljšati i ugostiteljska ponuda, a domaćim proizvođačima prigodnih rukotvorina ponuđeni su i besplatni prostori na Sajmu.