I u Koprivnici obilježen Fašnik

20:44h
0
I u Koprivnici obilježen Fašnik

Ove je subote, na glavnom gradskom trgu u Koprivnici, održan Koprivnički fašnik uz sudjelovanje 300-tinjak vrtićaraca i 100-tinjak odraslih maškara. Šarena povorka krenula je od Podravke predvođena djecom, koja se danima pripremala za ovaj događaj i u svojim vrtićima i školama izrađivala maske i crteže na temu maškara.

Mališani su i ove godine pokazali iznimnu kretivnost u izradi kostima i oduševili mnogobrojne posjetitelje manifestacije. No, ništa manje atraktivne nisu bile ni grupe odraslih koje su sjajno upotpunile povorku originalnim kostimima, rekvizitima i vrckavim temama. Tako su, barem na kratko vrijeme, Zrinski trg zauzeli maleni štrumfovi, indijanci, podravski zvončari, vesele livade, slatki poklončići, ali i podravski svatovi, pingvini, čak i teroristi.

Nakon završenog programa na Zrinskom trgu i spaljivanja fašnika, zabava se za odrasle nastavila u Hotelu Podravina, a za mališane u Domu mladih. Iz Turističke zajednice Grada Koprivnice poručuju kako realizacija ove manifestacije ne bi bila moguća bez suradnje Turističke zajednice grada Koprivnice, Crvenog križa i Javne vatrogasne postrojbe.

čitam...