Iako je peticiju potpisalo gotovo 700 građana, koprivnička gradska uprava ne želi riješiti problem parkirališta ispred Martinovke

18:54h
0
Parkiralište ispred Martinovke // foto: arhiva

Bilo bi neopravdano ulaganje u asfaltirano parkiralište koje bi se nakon toga moralo ukloniti – tvrdi koprivnička glasnogovornica Gordana Biondić. Problem je što se tamo godinama ništa ne gradi niti će se ubrzo graditi.

Nezadovoljni stanjem u kojem se nalazi parkiralište ispred poslovno-stambene zgrade Martinovke u središtu Koprivnice stanari i korisnici poslovnih prostora prije nekoliko mjeseci organizirali su potpisivanje peticije za njegovo uređenje. Asfaltiranje parkirališta potpisom je od gradske uprave zatražilo čak 689 građana. Ipak, koprivnička vlast nije pokazala previše razumijevanja za njihove zahtjeve.

– Nakon što smo zaprimili peticiju, u prostorima Grada Koprivnice 22. siječnja održan je sastanak s direktorom tvrtke Koprivnica parking Tomom Ježovitom na temu uređenja parkirališta na Florijanskom trgu, ispred Martinovke. Dogovoreno je da će koncesionar urediti parkirališna mjesta drobljenim kamenom ili sličnim materijalom, a da se rubovi svakog parkiranog mjesta označe kamenim opločnicima – istaknula je koprivnička glasnogovornica Gordana Biondić, dodavši da će se na taj način urediti cjelokupni prostor do trajnog privođenja namjeni te nekretnine.

Prije nekoliko dana djelatnici Koprivnica parkinga izvršili su mjerenja tog parkirališta kako bi mogli izraditi troškovnik radova. Glasnogovornica G. Biondić ističe da početak izvođenja radova, kao i njihovo privođenje kraju, ovisi o vremenskim uvjetima. Ljudi koji žive i rade u Martinovki nisu zadovoljni takvim rješenjem. Kažu kako se to parkiralište neprestano ušminkava, ali bez pravog efekta.

– Mogu oni nasipati i tri kamiona drobljenog kamena kada će se opet prašiti i automobili će nam se uništavati. Nakon tri jače kiše, ponovno će sve biti puno rupa i lokvi vode. O tome da je to velika sramota za naš grad, pogotovo kada to vide turisti, neću ni govoriti. Nevjerojatno je da se taj problem nije riješio već više od deset godina – rekao je jedan poduzetnik iz zgrade, koji se ne može načuditi da se na tom parkiralištu uopće naplaćuje parking.

Iz gradske uprave poručuju da se prema prostorno-planskoj dokumentaciji na toj nekretnini predviđa gradnja zgrade.

– Bilo bi neopravdano ulaganje u asfaltirano parkiralište koje bi se nakon toga moralo ukloniti – tvrdi glasnogovornica G. Biondić.

S tim se svi u zgradi slažu, ali činjenica je da se dugi niz godina ništa na tom mjestu ne gradi niti će se u bližoj budućnosti graditi.

– Uskoro će Uskrs pa me ne čudi da nas opet ‘farbaju’. Toliko puta smo čuli da će se tamo nešto graditi i da se zato ne isplati asfaltirati parkiralište, a nikad se ništa ne događa. Ako će se tamo doista nešto graditi, pitam se čemu onda bacati novac na šljunak i opločnike – ogorčen je koprivnički poduzetnik iz Martinovke.