Idućeg tjedna imenovanje Upravnih vijeća županijskih zdravstvenih ustanova

16:41h
0
Darko Koren, Ivica Pal i Darko Sobota na posljednjoj Županijskoj skupštini u Križevcima 10. listopada // foto: Mario Kos

“Nisam lagao kad sam rekao da bi bolnica mogla ostati bez milijun i 200 tisuća kuna decentraliziranih sredstava”, rekao je zamjenik župana Ivan Pal, demantirajući tako članak u Večernjem listu, u kojem se navodi da su čelnici županije lagali kad su tvrdili da bi, zbog činjenice da nema upravno vijeće, koprivnička bolnica mogla ostati bez uređaja za digitalnu mamografiju. Pal je u programu Radio Drave pojasnio:

“Moglo nam se dogoditi da ostanemo bez 1,2 milijuna kuna decentraliziranih sredstava. Naime, činjenica je to da je jedna od tvrtki koja je bila u postupku javne nabave uložila žalbu. Prema tome ukoliko bi ta žalba bila prihvaćena u povjerenstvu u Zagrebu. Na svu sreću to se nije dogodilo. U tom slučaju Upravno vijeće bi bilo neophodno radi preraspodjele postojećih 1,2 milijuna kuna koji su nam stajali u Zagrebu. Mi smo ponovno mogli nešto drugo ili dio opreme za taj mamograf ili nešto takvo kupovati, međutim nismo mogli bez upravnog vijeća i upravno vijeće je bilo neophodno kao tijelo koje će donijeti odluku što sa tih 1,2 milijuna kuna.”

Pal je ujedno rekao i da će nakon mjesec dana županijske zdravstvene ustanove konačno dobiti upravna vijeća. Naime, županijski bi vijećnici u četvrtak idući tjedan trebali potvrditi danas postignut dogovor prema kojemu će u upravnim vijećima dva predstavnika biti iz redova skupštine – koju predvodi SDP, dok će jedan član predstavljati županijsku izvršnu vlast predvođenu HSS-om.

 

tekst: Radio Drava

čitam...