Idućeg vikenda održava se jubilarna deseta manifestacija „Ribolovci svome gradu“

12:05h
0
Povodom 10. obljetnice očekuje se veliki spektakl // foto: Ivan Brkić

Idućeg vikenda, 16. i 17. travnja, na središnjem koprivničkom trgu odžat će se prva velika ovogodišnja manifestacija „Ribolovci svome gradu“.


Organizator ove već tradicionalne manifestacije, koja ove godine proslavlja jubilarnu desetu godinu je „ŠRK Koprivnica“, a više o samome programu na današnjoj su konferenciji za novinare rekli sportski direktor „ŠRK Koprivnica“ Krešimir Vrhoci, predsjednik „ŠRK Koprivnica“ Ivan Petak, predstavnik Hotela Podravine Marijan Kusak i zamjenik gradonačelnika Dražen Pros.

– Osnovni cilj manifestacije je popularizacija ribolovnog sporta, natjecanje u pripremi fiš paprikaša, upoznavanje s turističkim potencijalima grada, gospodarska promidžba i bogata gastronomska ponuda prvenstveno riječne i jezerske ribe te ostalih prehrambenih proizvoda i pića karakterističnih za naš kraj – rekao je predsjednik Odbora Krešimir Vrhoci.

U okviru ove jubilarne manifestacije organizirat će se natjecanje u pripremi fiš-paprikaša, lov ribe udicom iz bazena, prezentacija i prodaja ribolovnog pribora, alata i opreme za pripremu ribe, bogati kulturno umjetnički program, izrada drvenog čamca na starinski način, prezentacija starih zanata, kiparsko-keramička kolonija i natjecanje ribolovaca u Rasinji pod nazivom „II KUP GRADA KOPRIVNICE U ŠPORTSKOM RIBOLOVU“.

Zlatni kotao pobjedniku natjecanja u pripremanju fiš paprikaša

foto: Ivan BrkićNa Zrinskom trgu već će se tradicionalno postaviti bazen veličine 47 metara, namijenjen za lov udicom prvenstveno za djecu, a pripremit će se i poseban prostor za pečenje ribe na rašljama. Osim na rašljama, riba će se pripremati i na ostale načine, a za taj dio biti će zaduženi ljudi iz Hotela Podravina koji će isto tako u svrhu poboljšanja manifestacije u centru postaviti jedan novi šator.

U ime organizatora, predsjednik „ŠRK Koprivnica“ Ivan Petak najavio je bogate i primamljive nagrade za natjecatelje II Kupa Grada Koprivnice u športskom ribolovu, a novitet je i nagrada namijenjena pobjedniku u pripremnaju fiš paprikaša. Naime, pobjednik ovogodišnjeg natjecanja osvojit će zlatni kotao Grada Koprivnice.

čitam...