VREMENSKA PROGNOZA

Idući dani donose poboljšanje vremena i toplije temperature

Trenutni dojam je kako ulazimo u najhladnije doba godine.

19:00h
0
Kiše jesenje
Foto: Ivan Brkić

Svibanj je stigao do svoje polovice, no kiša koja nekoliko dan neumoljivo pada, praćena snažnim vjetrom stvara dojam kako ćemo uskoro ući u najhladnije doba godine.

Prema Državnom hidrometeorološkom zavodu, Podravinu i Prigorje sutra će i dalje ‘poškropiti’ koja kap kiše, ali u puno manjoj mjeri nego ovih dana. Temperatura bi mogla narasti do 14, 15 stupnjeva. Prvo sunce grafika pokazuje tek u petak kada ne bi trebalo biti kiše, no očekuje se poprilično oblačno vrijeme.

Vikend će, ipak, možda nagovijestiti dolazak ljepšega vremena, karakterističnog za ovo doba godine. U subotu bi se tako naše područje moglo grijati i na 20 stupnjeva uz oblake ovisno o dijelu dana. Kraj tjedna, nedjelja, trebala bi napraviti još jedan korak naprijed. Očekuje se povećanje temperature, pri čemu kiša ne bi trebala stvarati probleme.

Mnogi se zasigurno nadaju ostvarenju navedene prognoze. Ipak, valja napomenuti kako će početak sljedećeg tjedna najvjerojatnije početi starim navikama, kišom, pa čak i grmljavinom.

čitam...
Loading...