UZ SVE PROPISANE MJERE

Idući tjedan počinje travanjska akcija darivanja krvi

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi održati će se u tjednu od 20.-24. travnja 2020. godine u nešto izmijenjenom rasporedu kako je to planirano Kalendarom akcija za 2020. godinu.

12:19h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi održat će se u tjednu od 20. do 24. travnja u nešto izmijenjenom rasporedu nego što je planirano u Kalendaru akcija za 2020. godinu..

– Zbog epidemije koronavirusa-COVID 19, akcije dobrovoljnog darivanja krvi u Tvornici Danica i Obrtničkoj i Srednjoj školi neće se održati, već sve darivatelje upućujemo na jedno od mjesta organiziranja akcija – poručili su iz Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu gotovo svakodnevno objavljuje zalihe krvi za potrebe liječenja bolesnika u bolnicama apelirajući na darivatelje krvi da se odazivaju na planirane akcije.

Bitno je napomenuti da se svi darivatelji krvi i djelatnici moraju pridržavati mjera zaštite i samozaštite. Svaki darivatelj krvi treba doći sa zaštitnom maskom, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica osigurat će sredstva za dezinficiranje, obavezno je održavanje razmaka od 2 metra te pojedinačni ulazak na mjesto akcija DDK.

– Pridržavat ćemo se svih mjera koje su naložili Nacionalni stožer civilne zaštite i Zavod za javno zdravstvo RH, a pridržavajući se i uputa tima iz Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu koji će biti na akcijama DDK – poručili su organizatori.

Akciji dobrovoljnog darivanja krvi mogu pristupiti osobe koje nemaju neke od simptoma: povišena tjelesna temperatura, suhi kašalj, groznica, grlobolja, kratki dah, opća slabost, bol u mišićima te nisu bili ili došli iz inozemstva unatrag 30 dana.

RASPORED AKCIJA

20. travnja 2020. (ponedjeljak) akcija će biti od 8.30 do 12 i od 12.30 do 16 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

21. travnja 2020. (utorak) akcija će biti od 10 do 13.30 i od 14 do 17.30 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

22. travnja 2020. (srijeda) akcija će biti od 8 do 11 sati u Hrvatskim željeznicama i od 15 do 18.30 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

24. travnja 2020. (petak) akcija će biti u Goli od 8.30 do 12 sati u Društvenom domu, poslijepodne od 14 do 17 sati u Koprivničkom Ivancu u prostorijama škole.

 

čitam...