Knjižnica i čitaonica Fran Galović

Idući tjedan popunit će predavanje o Sahari, web radionica i savjeti kako urediti kutić za priče

11:48h
0
Kako izgleda kutić za slikovnice i pričanje priča // Foto: Mario Kos

Odgojiteljice Marija Sesvečan i Gordana Bonta savjetovat će roditelje kako osmisliti kutak u kojem će se dijete osjećati sigurno i ugodno te uživati u čitanju odnosno slušanju priča.

Za početak, podsjećamo na večerašnje putopisno predavanje Sahara – Saharawi, glas iz pustinje! s početkom u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu, gdje će Damir Vujnovac ispričati o svojem iskustvu na humanitarnom Saharskom maratonu, o tamošnjim izbjegličkim kampovima naroda Saharawi i svojem humanitarnom projektu Dječji glas iz Sahare.

Sutra u 13 sati započinje radionica Mreža plus: istraži korisne web alate i stranice, gdje će djeca u radionici dobiti osnovne upute o načinu pretraživanja, odabiranja i korištenja informacija na mreži, te popularnim izvorima informacija koji im mogu poslužiti za učenje i pripremu domaćih zadaća i seminara. Također, učit će o interaktivnim web 2.0 alatima kojima se mogu koristiti prilikom učenja ili pripremanja materijala za školu.

Kutić za slikovnice i pričanje priča – kako ga urediti kod kuće, pričaonica je za bebe i malu djecu koja je rezervirana za subotu u Čitaonici tiska na prvom katu.

Odgojiteljice Marija Sesvečan i Gordana Bonta savjetovat će roditelje kako osmisliti kutak u kojem će se dijete osjećati sigurno i ugodno te uživati u čitanju odnosno slušanju priča.

Knjižničarka Jasminka Vajzović prezentirat će priručnike i slikovnice na zadanu temu te podsjetiti roditelje na aktivnosti koje od najranije dobi potiču razvijanje ljubavi prema čitanju.

Pričaonica se odvija u tri termina: za djecu od šest do 18 mjeseci od 9.30 do 10.15 sati, za 18 mjeseci do 2 godine od 10.30 do 11.15 sati, a za 2 do 3 godine od 11.30 do 12.15 sati.

Isto tako, u subotu će se od 9 do 13 sati ispred gradske knjižnice održati 1. jesenska tržnica knjiga, a u slučaju lošeg vremena u veži Knjižnice i na Odjelu za odrasle.

čitam...
Loading...