BAUWERK BOEN

Igor Benaković, direktor tvrtke kojoj je izgorjelo postrojenje: Sve je osigurano, ovo nam je dodatni napor, no kontinuitet poslovanja nije upitan

Činjenicu da nitko nije ozlijeđen Benaković je, dakako, istaknuo kao najvažniju.

14:37h
0
prijemgospodarstvo md
Igor Benaković // Foto: Marko Dedić

Gotovo četiri milijuna kuna veliku štetu napravio je subotnji veliki požar na prostoru tvrtke Bauwerk Boen u Đurđevcu. Podsjetimo, izgorjelo je postrojenje za izradu briketa, odnosno pogon i strojevi. Policijska uprava koprivničko-križevačka poslala je priopćenje.

– Policijski službenici su u suradnji s vještacima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba izvršili očevidne radnje te je utvrđeno da je požar u postrojenju za proizvodnju briketa nastao kao posljedica eksplozije eksplozivne smjese drvene prašine i zraka u filtru silosa za smirivanje drvene prašine, koja je uzrokovana mehaničkom iskrom na lopaticama odsisnog ventilatora. Policijski službenici dostavit će izvješće nadležnom državnom odvjetništvu – naveli su iz policije.

Srećom, nitko nije ozlijeđen, što je i direktor tvrtke Igor Benaković prilikom našega poziva istaknuo kao najvažniju informaciju.

Ne očekujemo značajne poremećaje u proizvodnji naše tvrtke. Nastavljamo s našim planovima. Zahvalni smo internim vatrogascima i zaposlenicima, kao i Javnoj vatrogasnoj postrojbi Đurđevac. Spriječili su daleko veću štetu – kazao je Benaković.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Potvrdio je kako imaju police osiguranja te slijedi dogovor s osiguravajućom kućom.

– Naš kontinuitet poslovanja nije upitan. Naravno, ovo nam je dodatni napor. No, idemo dalje – istaknuo je.

Razmišljaju li o promjenama u načinu poslovanja, upitali smo ga.

– Da, želimo biti bolji! Uvijek možemo biti bolji, unaprijediti posao. Sigurno ćemo napraviti analizu kako bismo vidjeli što možemo popraviti, i to ne samo na tome polju, već i ostalim dijelovima postrojenja. Mjerimo se najvišim standardima, stremit ćemo najboljem – rekao je direktor.

Prerano je reći, napominje, hoće li uništeni pogon zamijeniti izgradnjom novoga.

Proizvodnja briketa nije naš osnovni proizvod, već je nusproizvod. Vidjet ćemo hoćemo li raditi zamjenski pogon za taj nusproizvod ili ćemo taj dio materijala zbrinjavati na drugi način. U fokusu nam je primarni asortiman, to je ono čime se bavimo uz sanaciju štete. O ostalome ćemo naknadno razmišljati – zaključio je Benaković.