dvorana srednje škole

Igra se jubilarna deseta Zimska liga, povećan nagradni fond, Milivojević: Pripremili smo poklone navijačima

Glavni događaj, odnosno najviše svjetla reflektora usmjereno je u seniorski turnir. Uz njega, igra se i veteranski turnir u dvije kategorije (pro i comfort), a tu je i Memorijal profesora Branimira Jedvaja koji se igra u dvije kategorije, a igrat će ga pioniri. Prošle godine turnir je privukao više od 10 tisuća gledatelja, a tako se nadaju da će biti i ove godine.

15:30h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Završetkom nogometnih polusezona u županiji, ali i Hrvatskoj, došlo je vrijeme zimskih dvoranskih turnira. Zimska liga, igra se i ove godine u Koprivnici u dvorani Srednje škole, a ovo će biti jubilarna 10. Zimska liga. Igra se od 2007. godine kada su ju Romantičari ‘digi iz mrtvih’. Prošle godine Zimska liga brojila je ukupno 102 ekipe u svim uzrastima.

Glavni događaj, odnosno najviše svjetla reflektora usmjereno je u seniorski turnir. Uz njega, igra se i veteranski turnir u dvije kategorije (pro i comfort), tu je i Memorijal profesora Branimira Jedvaja koji se igra u dvije kategorije, a igrat će ga pioniri. Prošle godine turnir je privukao više od 10 tisuća gledatelja, a tako se nadaju da će biti i ove godine.

– Početak će biti 21. prosinca, a plan je da se igra do 14. siječnja. Ukoliko će biti potrebno, zbog većeg broja ekipa, turnir će se igrati još tjedan dana duže, tj. vikend duže. Prijave će se primati do 17. prosinca, a istog dana bit će i izvlačenje skupina u CB 048 u 17 sati – rekao je Sergej Milivojević.

Svi zainteresirani za seniorski i veteranski turnir mogu se prijaviti kod Marija Hontića na broj 098 911 2872, te kod Sergeja Milivojevića na broj 091 252 7012. Pionirske ekipe prijavljuju se kod Zorana Pintarića na broj 099 691 7598. Imajte na umu da su kotizacije za seniore 800 kn, za veterane pro kategorija 600 kn, veterane comfort kategorija 400 kn, dok će pioniri na Memorijalu moći nastupiti bez kotizacije. Svoju kotizaciju možete uplatiti na IBAN HR0823860021110005464.

Foto: Matija Gudlin
Sergej Milivojević // Foto: Matija Gudlin

– Prve četiri ekipe od prošle godine najavile su dolazak i ove godine, stoga ne sumnjamo da će biti sjajan turnir. Također, pošto je ovo 10. Zimska liga, u zadnja dva finalna dana pripremili smo iznenađenja, velike poklone za navijače, u subotu će se podijeliti 10 poklona navijačima, te 10 u nedjelju – dodao je Milivojević.

Bogati nagradni fond povećan je u odnosu na prošlu godinu, ali ne u pogledu glavnih nagrada. Glavna nagrada seniorskog turnira ostaje 40 tisuća kuna, drugo mjesto je 20 tisuća kuna, dok je povećana nagrada za treće i četvrto mjesto, bit će one 9 tisuća za treće i 3 tisuće za četvrto mjesto. Što se tiče veterana, prvo mjesto nosi 8 tisuća kuna, drugo 4 tisuće kuna, treće dvije i četvrto jednu tisuću kuna. Pioniri i veterani comfort kategorije dobit će nagrade sponzora.

– Imali smo ponude za izravne prijenose utakmica, ali nismo pristali. Naša je želja da ljudi dođu u dvoranu pogledati utakmice uživo, ionako je sve više djece danas pred ekranima – dodao je Milivojević.

Ulaznice će biti jednake cijene kao i prošle godine, 10 kuna, dok će posljednjeg dana cijena biti 20 kuna. Dio prihoda od ulaznica bit će humanitarnog karaktera, odnosno ići će u namjenu za pomoć učenicima Obrtničke škole Koprivnica slabijeg imovinskog stanja, a sve to pod pokrićem humanitarne udruge Šegrtsko srce.