Big jump

Imamo dobitnika vožnje brodom za četiri osobe, dođite i vi na biciklijadu, Drava kanuing i Big jump na Križnicu

Biciklisti i kanuisti će se ponovno susresti na Križnici kod Pitomače gdje se u 15 sati obilježava dan Europske Amazone „Big Jumpom“ – manifestaciji koja se tamo već tradicionalno održava

10:30h
0

Gastro etno-eno biciklijada pod nazivom Bajsom i žlicom po Podravini, Drava kanuing 2018. te spuštanje kanuima rijekom Dravom od Brodića pa do Križnice kanuing stazom Drava Tour adventure, održat će se ove nedjelje, a svi sudionici sudjeluju na Big jumpu,  velikom skoku koji se tradicionalno održava u Križnici kraj Pitomače.

Turistička zajednica područja Dravski peski, Etno kuće obitelji Karlovčan i vaš portal ePodravina.hr Vas nagrađuju vožnjom brodom za četiri osobe s početkom u 13 sati na relaciji Brodić – Križnica – Brodić. Mjesto okupljanja su Etno kuće obitelji Karlovčan, Brodić u 11 sati, početak vožnje brodom je u 13 sati, a povratak iz Križnice 17.30 sati.

Vožnju brodom za četiri osobe osvojila je Sanela Sokač! Na brod može ući uz predočenje osobne iskaznice. 

Okupljanje sudionika biciklijade je u Đurđevcu u 8 sati, gdje će se moći razgledati Stari Grad, ali isto tako posjetiti Hrvatsku saharu i životinje koje se tamo nalaze. Nakon toga odlaze na prekrasno malo jezerce „Batinske“ koje se nalazi u istoimenom mjestu gdje je rođen veliki umjetnik Ivan Lacković Croata, čija se Galerija nalazi nedaleko od jezera.

Big Jump u Legradu // Foto: Janja Škoda, Goran Šafarek

Na jezeru Batinske će svi sudionici imati priliku kušati domaće proizvode, a nakon toga nastavljaju put prema jednom od najljepših Etno imanja u Podravini – Etno kućama obitelji Karlovčan, koje se nalazi u Brodiću gdje će imati ručak. Na istom imanju će se okupiti i kanuisti koji u 13 sati kreću rijekom Dravom prema Križnici.

Ukupno se natječe sedam kanu ekipa, a start je kod skele na Brodiću. Utrka kanuima održat će se na kanuing stazi Drava tour adventure. Velika atrakcija bit će i plovidba brodom rijekom Dravom koji također kreće u 13 sati.

Biciklisti i kanuisti će se ponovno susresti na Križnici kod Pitomače gdje se u 15 sati obilježava dan Europske Amazone „Big Jumpom“ – manifestaciji koja se tamo već tradicionalno održava. U povratku će biciklisti imati priliku posjetiti i Đurđevečke pijeske. Povratak brodom je predviđen za 17.30 minuta iz Križnice.

Događaj se odvija u organizaciji TZ područja Dravski peski, TZ Grada Đurđevca, Turističke zajednice Općine Pitomača i Nippy Adventures.

čitam...
Loading...