početak radova nepoznat

Imamo jednu dobru i jednu lošu vijest: U četvrtak je izdana građevinska dozvola za brzu cestu, a u petak je uložena nova žalba

Ono što je najvažnije za sve Podravce i Prigorce, nova žalba gotovo sigurno će prolongirati početak radova najavljen za 15. rujna, a koji je novi rok nitko ne zna, pa tako ni u Hrvatskim cestama.

14:03h
0
Svako malo stižu nove okolnosti o brzoj cesti, no konkretnih radova još nema // Foto: Admir Sinani

Ministar Darko Horvat, prošli je tjedan boravio u sjedištu Županije i pritom se dotaknuo izgradnje brze ceste od Križevaca prema Kloštru Vojakovačkom. Rekao je da će građevinska dozvola biti izdana ovih dana, a da se, sukladno tome, početak radova može očekivati oko 15. rujna. U svojim je prognozama bio djelomično uspješan.

Naime, kako smo doznali, a prije nekoliko minuta isto su nam i potvrdili iz Hrvatskih cesta, građevinska dozvola za DC10 Gradec-Kloštar Vojakovački uistinu je izdana prošlog tjedna, i to u četvrtak, što je odlična vijest!

Međutim, samo dan kasnije, u petak, uložena je nova žalba DKOM-u (Državnoj komisiji za kontrlu postupaka javne nabave), na Odluku o odabiru za uslugu stručnog nadzora.

Iako službenu potvrdu nismo dobili, navodno se ovaj put žalila splitsko-njemačka tvrtka koja je prvotno odabrana putem natječaja.

Oni su u prvom krugu javne nabave dobili posao nadzora radova, da bi ga na kraju zbog osnovane žalbe koja je prolongirala radove najavljene u srpnju, dobila druga tvrtka iz Zagreba. Sada se pak žali tvrtka iz Splita, koja je nakon žalbe izgubila posao.

O detaljima žalbenog postupka poslali smo e-mail i na DKOM, čiji odgovor očekujemo sutra.

Uglavnom, ono što je najvažnije za sve Podravce i Prigorce, nova žalba gotovo sigurno će prolongirati početak radova najavljen za 15. rujna, a koji je novi rok nitko ne zna, pa tako ni u Hrvatskim cestama.

– Koliko će i hoće li će navedena žalba utjecati na prolongiranje roka početka radova u ovom trenutku nismo u mogućnosti prognozirati, uz napomenu da je ugovaranje usluge stručnog nadzora zadnji preduvjet koji je potrebno zadovoljiti za početak radova – odgovorili su nam iz HC-a.