Vinogradari iz Novigrada

‘Imamo kvalitetna vina, ali nam fali promocija da se probijemo’

12:22h
0
Vinari // Foto: Općina Novigrad Podravski

Članovi Udruge vinogradara, vinara i voćara Komarna 2001 iz Novigrada Podravskog posjetili su nedavno Ozaljsko-Vivodinsku vinsku cestu na obroncima Žumberačke gore.

Riječ je o jednom od redovitih izleta koje organiziraju novigradski vinari kako bi se upoznali s proizvodnjom vina u različitim dijelovima Hrvatske.

– Posjetili smo Vinogradarstvo i vinarstvo Vrbanek 1881. Vlasnik Zdenko Vrbanek upoznao nas je sa svojim radom i proizvodnjom vina. Na kraju posjeta imali smo prilike i kušati njegova vina. Posjetili smo i Vinogradarstvo i vinarstvo Mirka Vrbaneka, kod kojeg smo također čuli dosta korisnih informacija o vinogradarstvu i vinarstvu te problemima s kojima se susreću mali vinogradari – rekao je Eduard Hegedić, predsjednik Udruge Komarna.

Novigradski vinogradari zaključili su nakon izleta kako su po kvaliteti vina čak i ispred kolega koji se ovom granom poljoprivrede bave na obroncima Žumberačke gore, no nedostaje im kvalitetne promocije kako bi se probili na tržište sa svojim kvalitetnim vinima.

 

čitam...