Imenovana nova upravna vijeća zdravstvenih ustanova

19:11h
0
Imenovana nova upravna vijeća / Foto: Zoran Stupar

Danas je održana 17.sjednica Županijske skupštine. Ono što se očekuje već više od mjesec dana, danas je potvrđeno – izabrani su novi predsjednici i članovi upravnih vijeća županijskih zdravstvenih ustanova. Napomenimo da je Milan Bingula (A-HSP) izašao iz vijećnice tijekom imenovanja, ne želeći sudjelovati u, kako je rekao, “čistoj političkoj farsi”.

 Tako su  u Upravno vijeće Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije imenovani Petar Stapar (predsjednik),  Ilija Minjević i Eugenija Šojat Marendić. U Upravno vijeće Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije imenovani su Dražen Pros (predsjednik), Željko Bakar, Franjo Husinec i Marija Vedriš. U Upravno vijeće Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ imenovani su Zoran Gošek (predsjednik), Zdravko Sabolek i Melita Samoborec.  U Upravno vijeće Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije imenovani su Danimir Kolman (predsjednik), Nikola Novosel i Vesna Belak Došenović.  U Upravno vijeće Ljekarne Križevci imenovani su Marija Vukobratović (predsjednica), Nenad Orak i Tihana Kraljić. U Upravno vijeće Ljekarni Koprivnica  imenovani su Sandra Sinjeri (predsjednica), Karmen Antolić i Vladimir Novak.

 Osim imenovanja novih upravnih vijeća, veću pažnju zastupnika izazvala je točka dnevnog reda vezana uz izmjene i dopune županijskog proračuna. Nakon što je župan Darko Koren kratko izložio najznačajnije izmjene u proračunu, a najvažnije je da je on smanjen sa 131 milijuna na 128,6 milijuna kuna, zastupnici su većinom glasova prihvatili izmjene i dopune proračuna. Damir Felak (HDZ) komentirao je kako je sretan što je vladajuća koalicija konačno preuzela odgovornost za rad skupštine.

{vsig}vijesti/11-2011/zup-skup{/vsig}

Snimka cijele sjednice: