Prvi Business Hackathon

Informatički stručnjaci 48 sati bez prekida će razvijati sustav za online naručivanje Podravka jela

10:12h
0
Hackathon je osmišljen tako da se više od 100 natjecatelja iz IT sektora u četveročlanim timovima bori za glavnu nagradu od 16.000 kuna
Hackathon // Foto: ilustracija

Inovativnost sustava za naručivanje Podravka jela, na kojem će sljedeći tjedan raditi vrhunski stručnjaci, leži u predviđanju asortimana i količine hrane utemeljenom na dotadašnjim narudžbama, profilu gostiju i vrsti ugostiteljskog objekta.

U ponedjeljak i utorak u prostorijama Podravke u Koprivnici održat će se prvi Business Hackathon Podravke i Microsofta Hrvatska, tijekom kojeg će informatički stručnjaci imati zadatak u 48 sati bez prekida razviti inovativan sustav koji će omogućiti online naručivanje Podravka jela iz Food Solution segmenta, uz predikciju kategorije jela u određenom vremenskom razdoblju.


Radi se o događaju u kojemu sudjeluju softverski i hardverski stručnjaci, programeri, grafički dizajneri, sistemski administratori i ostali računalni stručnjaci kako bi softverski prototip za rješenje nekog problema. Obično traje od jednog do tjedan dana, a naziv je došao od spajanja riječi “hack” i “marathon”.

Business Hackathon nova je Microsoftova inicijativa putem koje lokalni i regionalni Microsoftovi stručnjaci u suradnji s jednim ili više Microsoftovih korisnika testiraju nove koncepte i rješenja s novim prihodovnim modelima u okviru konkretnih poslovnih problema.

Inovativnost sustava za naručivanje Podravka jela, na kojem će sljedeći tjedan raditi vrhunski stručnjaci, leži u predviđanju asortimana i količine hrane utemeljenom na dotadašnjim narudžbama, profilu gostiju i vrsti ugostiteljskog objekta koji će softver implementirati, što će rezultirati bržim, jednostavnijim i preciznijim naručivanjem jela.

U Hackathonu će sudjelovati tri tima stručnjaka iz Podravke i Microsofta kojima će se pridružiti i programeri iz IT tvrtke Comping, a dvodnevno događanje ispunit će IT Bits radionice za timove te cooking show Podravkinih promotora kulinarstva.

Podravkin projekt Food Solution pokrenut je nedavno, a riječ je o proizvodnji gotovih jela za hotele i toploteke po najvišim nutricionističkim standardima. U kvalitetu ovog rješenja uvjerila se i vodeća hrvatska turistička kompanija Maistra zbog čega se uključila kao partner Hackathona, ponudivši svoje iskustvo s gostima i narudžbom jela kao predložak za rad programera.

čitam...