Mogućnost suradnje

INOXMONT-VS Srednjoškolci i gosti iz Mađarske posjetili Dane otvorenih vrata

Centralni događaj ovogodišnjeg Dana otvorenih vrata bio je studijska posjeta delegacije iz susjedne Mađarske koja se sastoji od učitelja stručnih predmeta i predstavnika mađarske komore.

12:13h
0

U srijedu, 16. svibnja, održan je Dan otvorenih vrata poduzeća Inoxmont-VS d.o.o. u Sigecu Ludbreškom s ciljem predstavljanja poduzeća i mogućnosti međusobne suradnje za potrebe gospodarstva i obrazovanja.

Centralni događaj ovogodišnjeg Dana otvorenih vrata bio je studijska posjeta delegacije iz susjedne Mađarske koja se sastoji od učitelja stručnih predmeta i predstavnika mađarske komore.

Organizator je Hrvatska gospodarska komora u sklopu projekta međugranične suradnje, a cilj je komparacija obrazovanih sustava i razmjena iskustva u provedbi praktične nastave strukovnog obrazovanja. Danima otvorenih vrata nazočio je i gradonačelnik grada Ludbrega Dubravko Bilić.

– Danu otvorenih vrata prisustvovali su učenici iz Srednje škole Ludbreg i Varaždin te gosti iz Mađarske koji su prezentirali model dualnog sustava obrazovanja. Prenijeli su svoja iskustva u provođenju praktične nastave te funkcioniranje strukovnog dualnog obrazovanja – rekao je Zlatko Sova, direktor i suvlasnik poduzeća INOXMONT-VS d.o.o.

Dualni sustav obrazovanja donosi napredak zato što djeca već tijekom srednje škole odlučuju za jedno poduzeće gdje vide svoj potencijal i cilj te će po završetku školovanja već biti iskusni i kompetentni.

– Učenicima smo prezentirali naš dio proizvodnih pogona, strojeve koje posjedujemo, gradnju novih industrijskih pogona, materijale, kratku prezentaciju o našem radu i našoj viziji te smjer u kojem se krećemo, dodao je Sova.

INOXMONT-VS d.o.o. je poduzeće osnovano 2008. godine u Ludbregu, a nastalo je udruživanjem nekoliko tvrtki koje imaju više od 20 godina međunarodnog iskustva na sličnim područjima poslovanja da bi zajedničkim nastupom na tržištu mogle udovoljiti specifičnim potrebama pojedinih projekata.

Poduzeće trenutno ima 230 zaposlenika, prisutno je na europskom i svjetskom tržištu industrijske montaže i pruža sljedeće usluge: montaža industrijskih postrojenja i opreme, prefabrikacija i montaža dijelova strojeva s pripadajućom opremom, izrađenih od nehrđajućeg i crnog čelika te drugih materijala, proizvodnja, montaža i ugradnja industrijske procesne opreme od mekog čelika, nehrđajućeg čelika i drugih materijala, prefabrikacija i montaža nosača i konzola te drugih različitih dijelova industrijskih postrojenja, prefabrikacija i montaža čeličnih spremnika.

Sve druge vrste montažerskih poslova osim navedenih i poslovi zavarivanja, mogu se također ugovoriti u skladu s određenim potrebama konkretnog projekta.