INTENZIVNIJI NADZOR

Inspektori u županiji utvrdili četiri kršenja radnog vremena, Blažotić nam otkrio gdje i najavio strože kontrole

Kazne, ukoliko se prekršaj ponovi, može pisati samo Državni inspektorat.

12:54h
0
Ilustracija
Ilustracija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, na čelu s načelnikom Ratimirom Ljubićem, održao je radni sastanak vezan uz rad inspektora Državnog inspektorata i inspektora Službe civilne zaštite. Govorilo se o još intenzivnijem nadzoru kako bi se povećala učinkovitost i otklonile nepravilnosti.

Inspektori su, u suradnji s policijskim službenicima, na području Koprivničko-križevačke županije nadzirali prijavljena javna okupljanja i provjeravali pridržavaju li se klubovi i kafići radnog vremena do ponoći.

– U nadzoru koji je obuhvaćao 21 ugostiteljski objekt te sedam javnih okupljanja, utvrđena su četiri kršenja radnog vremena ugostiteljskih objekata – izvijestio je voditelj Službe civilne zaštite Miroslav Blažotić.

Za epodravinu je objasnio da je riječ o kafićima na užem križevačkom području, a koji su radili dulje od dozvoljenog.

– Upozorili smo ih, a po našem su dolasku zatvorili objekt – rekao je on.

Naime, kazne, ukoliko se prekršaj ponovi, može pisati samo Državni inspektorat, dok inspektori iz službe 112 nemaju te ovlasti.

Kako nam kažu, više-manje je riječ uvijek o istim vlasnicima koji ponavljaju nepravilnosti.

Stožer napominje kako su organizatori javnih okupljanja “dužni osigurati propisane epidemiološke uvjete te se pridržavati svih procedura i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje između ostalog nalažu da se skupovi iznad 100 sudionika prijavljuju, dok se za skupove veće od 1000 sudionika traži odobrenje županijskog Stožera civilne zaštite.

– Stožer apelira na organizatore da striktno poštuju mjere te osiguraju sve potrebne uvjete koji su navedeni u Preporuci za sprječavanje zaraze COVID-19  tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija kako bi se izbjeglo širenje bolesti COVID-19 – poručuju.

čitam...