stožer

Interes za cjepivom u domovima za starije pokazalo više od 90 posto korisnika, uskoro cijepljenje u Križevcima

Vadla je izvijestila kako kroz nekoliko dana stiže nova pošiljka sa 600 doza cjepiva protiv koronavirusa kojima će se prioritetno cijepiti rizične skupine starije s područja  grada Križevaca i preostali korisnici domova za starije i nemoćne osobe.

15:10h
0
Cijepljenje koronavirus // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

U prostorijama Županijske uprave danas je održana koordinacija Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na kojoj se raspravljalo o aktualnoj epidemiološkoj situaciji, organizaciji nastavka akcije cijepljenja opće populacije protiv bolesti COVID-19 te povratku srednjoškolaca na kontaktnu nastavu.


Načelnik Stožera Ratimir Ljubić uvodno je iznio aktualne podatke te pozvao sve sugrađane da i dalje poštuju mjere epidemiološke prevencije kako bi epidemiološka slika županije i dalje bila stabilna.

Što se tiče nastavka cijepljenja opće populacije na području županije, načelnik Ljubić je  istaknuo:

– Prošlotjedno cijepljenje na punktu u Koprivnici provedeno je vrlo uspješno i prema dogovorenim protokolima, a trenutno provodimo i sve potrebne aktivnosti za organizaciju nove akcije cijepljenja koje će obuhvatiti Križevce te ostatak domova za starije i nemoćne osobe – rekao je Ljubić.

Ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla kazala je kako je cijepljenje u Koprivnici provedeno na visokoj organizacijskoj razini te je zahvalila zdravstvenim djelatnicima i operativnim snagama civilne zaštite na provedbi same akcije te sugrađanima što su poštivali protokole i zakazane termine cijepljenja.

Vadla je izvijestila kako kroz nekoliko dana stiže nova pošiljka sa 600 doza cjepiva protiv koronavirusa kojima će se prioritetno cijepiti rizične skupine starije s područja  grada Križevaca i preostali korisnici domova za starije i nemoćne osobe.

– Interes za cijepljenjem raste u cijeloj populaciji, a posebno kod korisnika u domovima za starije i nemoćne gdje je interes u početku bio oko 40 posto, a sada je preko 90 posto. Brzina procjepljivanja i dalje ovisi o dostupnim količinama cjepiva, nadamo se kako će uskoro  pristizati sve više cjepiva te pozivam naše sugrađane da budu strpljivi jer cjepiva će biti dovoljno. Važno je istaknuti kako ćemo zaprimiti cjepivo od još dva proizvođača te da su sva cjepiva kvalitetna, apsolutno provjerena te najvažnije, da štite od najtežih simptoma koronavirusa.

Jednako tako, važno je istaknuti da pacijente za cijepljenje prijavljuju liječnici obiteljske medicine. Oni će sukladno uputama i dostupnim količinama formirati listu i odrediti termine koje treba poštivati, odnosno na cijepljenje se ne može doći samovoljno – pojasnila je ravnateljica Vadla.

čitam...