Investicija // Potpisan ugovor o drugoj fazi gradnje Belupove tvornice vrijedan 95,7 milijuna kuna

12:56h
0
Glavni direktor Tehnike Filip Filipec i predsjednik Uprave Belupa Hrvoje Kolarić prilikom potpisivanja ugovora // Foto: Belupo

Ugovor je vrijedan 95,7 milijuna kuna, a podrazumijeva zemljane radove i temelje, armirano betonsku konstrukciju, čeličnu konstrukciju te završno obrtničke radove, drugim riječima, stavljanje objekta pod krov što je, sukladno terminskom planu, zacrtano do konca godine.


Hrvoje Kolarić, predsjednik Uprave Belupa i Filip Filipec, glavni direktor Tehnike potpisali su danas Ugovor o izvođenju radova, odnosno o drugoj fazi gradnje tvornice krutih te polukrutih i tekućih oblika lijekova. Ugovor je vrijedan 95, 7 milijuna kuna, a podrazumijeva zemljane radove i temelje, armirano betonsku konstrukciju, čeličnu konstrukciju te završno obrtničke radove, drugim riječima, stavljanje objekta pod krov što je, sukladno terminskom planu, zacrtano do konca godine.

Najnovija u nizu Belupovih investicija bit će u potpunosti dovršena u prvom kvartalu 2017. godine i zaposlit će stotinjak novih zaposlenika. Tvornica se prostire na površini od 80.000 četvornih metara, vrijedna je pedesetak milijuna eura, a podrazumijeva gradnju skladišta sirovina i ambalaže, proizvodnju krutih te polukrutih i tekućih oblika lijekova, energetski centar te skladište opasnih zapaljivih tekućina.

”Uvođenjem novih tehnologija, automatizacijom proizvodnih procesa te povećanjem efikasnosti, najnovija Belupova tvornica udovoljit će se ne samo zahtjevima tržišta već i uvjetima domaćih i svjetskih regulatornih agencija. Omogućit će proizvodnju novih farmaceutskih oblika lijekova, uvrštenje novih proizvoda na postojeća tržišta te pozicioniranje na nova tržišta. Dovršetkom gradnje i opremanja tvornice stvorene su pretpostavke za daljnji rast i stratešku važnost Belupa i Grupe Podravka”, ističe se u Belupovu priopćenju.

čitam...