Investitori iz Švicarske zainteresirani za geotermalni projekt kod Legrada

17:21h
0
Ilustracija

Za geotermalni projekt kod Legrada zainteresirani su ulagači iz Švicarske koji su spremni zajedno s tvrtkom Geopodravina krenuti u izgradnju toplica s liječilištem, investicije teške 150 milijuna kuna, otkrio je načelnik Općine Legrad i predsjednik Skupštine tog trgovačkog društva Mladen Vernić.

– Ovaj investitor je spreman i financijski potrkijepiti izradu nove bušotine, oni su spremni financirati sve. Oni su to proučili, projekat, i utvrdili su da je to jedan od važnih projekata i samo to da kažem – oni toplice imaju u Švicarskoj već napravljene i oni bi samo presliku tih toplica u Švicarskoj napravili tu kao i lječilišta. Znači, oni u svijetu već imaju, oni nisu početnici već oni okupljaju bogate ljude koji investiraju takve projekte i smatraju da obnovljivi izvori energije su budućnost i zbog toga su zainteresirani, kazao je Vernić.

Vernić dodaje da je za 15. siječnja zakazan sastanak na koji bi trebala doći i državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva Nataša Vujec te na kojem će se definirati status Ine u geotermalnom projektu. Podsjetimo, Ina je jedan od osnivača tvrtke Geopodravina, no projekt je stavila na čekanje, odnosno nije uvršten u njihove planove za iduću godinu. Legradski načelnik Vernić je dodao da su veliku ulogu u pronalaženju švicarskih investitora imali potpredsjednik Sabora Josip Friščić i koprivničko-križevački župan Darko Koren, te naglasio da je geotermalni projekt prioritet za iduću godinu.

tekst: Radio Koprivnica