0.7 C
Koprivnica
Utorak, 5. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Lijepa priča za početak vikenda

IPAK SE MOŽE Mihael iz Sigeca ide sretan u školu, jučer je konačno dobio pomoćnicu u nastavi
I

Mihael je sretan, puno mu je lakše, ona mu sve pripremi i pročita, sve stigne prepisati s ploče kada je uz njega. Jako smo zadovoljni - rekla je majka Katarina.

Ne propustite

Mihael Vrlec, dječak iz Sigeca koji pohađa 3. razred i ima dijagnosticirane poremećaje senzorne integracije, disleksiju, disgrafiju, poteškoće u govoru, motorici i poremećaj koncentracije, više neće morati bez pomoćnice u školu.

Kao što smo pisali tijekom ovog tjedna, Mihael je jedno od brojne djece diljem Hrvatske, pa tako i naše županije, koja ove godine nisu dobili svoje pomoćnike u nastavi, iako su im oni prema zdravorazumskim kriterijima itekako potrebni. Za Mihaela je ta priča, kako se čini, ipak završila dobro te je već jučer proveo prvi dan u školi sa svojom pomoćnicom.

Mihael Vrlec, Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

– Pedagoginja me jučer dočekala ispred škole s Mihaelovom pomoćnicom u nastavi, upoznali su se i bila je već na nastavi s njim. U ponedjeljak idem i ja na upoznavanje s njom – rekla nam je Mihaelova majka Katarina Vrlec.

Pomoćnica trenutno nije trajno rješenje, kazala nam je Katarina, već je dodijeljena Mihaelu na 60 dana.

– Ravnatelj je zvao u Županiju da što prije pošalju nekoga za Mihaela i to su i učinili. Zasad je odobrena na 60 dana, a dalje će se vidjeti, no najvjerojatnije će i dalje ostati, samo što će produljivati taj ugovor – objašnjava nam ona.

Mihael Vrlec, Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Kako bilo, nema sumnje da je Mihaelu sada neizmjerno lakše pratiti nastavu. Još uvijek mu je teško čitati i pisati, čitati s razumijevanjem, analizirati rečenicu, prepisivati s ploče brzinom koju to radi većina učenika, no uz pomoćnicu sve je te zadatke lakše savladati.

– Mihael je sretan, puno mu je lakše, ona mu sve pripremi i pročita, sve stigne prepisati s ploče kada je uz njega. Jako smo zadovoljni – rekla je majka Katarina.

Iako još mnogo učenika, dok školska godina polako odmiče, čeka svoje pomoćnike u nastavi i pitanje je hoće li ih svi dočekati, slučaj Mihaela Vrleca primjer je da se uz malo volje i suradnje institucija stvari mogu pomaknuti s mjesta.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

5. prosinac

Međunarodni je dan volontera, a osjećaj ispunjenosti zajednički je svima, Sonja Rušak: Volontiranje je dio mene, a velika je sreća i zadovoljstvo znati da...

Ujedinjeni narodi 17. prosinca 1985. godine na svojoj su skupštini proglasili Međunarodni dan volontera, pa se od tada svake...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti