epodravina tv

Irena Kovačić o fascinantnom putovanju na kojem je propješačila 818 kilometara te ga pretvorila u putopis Moj put Camino

U travnju ove godine javila joj se želja da sve dojmove sabere na jednom mjestu, uzela je olovku i papir i pretočila ih u beskonačan broj rečenica. 

12:52h
0

Koprivničanka Irena Kovačić široj je javnosti poznata po svojim cvjetnim aranžmanima i dekoracijama, no u studiju epodravina televizije postavila je sasvim neobičnu instalaciju od štapova, gojzerica i štucni. Oprema koju nam je izložila upravo je ona koju je pred godinu i pol dana koristila za svog hodočašća, pješačeći najpoznatijim svjetskim hodočasničkim putem Camino de Santiago poznatom i kao Putu svetog Jakova.

Irena je u 31 dan propješačila 818 kilometara. Po povratku u realnost i svakodnevicu iz dana u dan joj se činilo kako njenom putu nije došao kraj. Konačno, u travnju ove godine  javila joj se želja da sve dojmove sabere na jednom mjestu, našla je slobodnog vremena, uzela olovku i papir i pretočila ih u beskonačan niz rečenica.

Tek nakon što je na rukopis od dvjestotinjak stavila zadnju točku, njeno je putovanje završilo.

Kroz nekoliko će dana njen putopis Moj Put Camino ugledati svjetlo dana.

U našem nam je studiju otkrila brojne detalje o pripremama, reakcijama okoline i danima provedenima na putu. Kako joj je bilo te sprema li se možda na novo hodočašće, doznajte u videu epodravina televizije.