12.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 24. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Iskorištavanje niskotemperaturnih geotermalnih izvora // Poziv na završnu konferenciju
I

Ne propustite

Regionalna energetska agencija Sjever i Grad Križevci u sklopu projekta “Inovativno iskorištavanje niskotemperaturnih geotermalnih izvora u jugoistočnoj Europi” skraćeno GeoSEE sufinanciranog kroz program South East Europe organiziraju završnu međunarodnu projektnu konferenciju. U projektu sudjeluje 17 projektnih i pridruženih partnera iz 8 zemalja jugoistočne Europe.

Cilj završne konferencije je prezentacija rezultata projekta i niza studija izrađenih za različite niskotemperaturne geotermalne izvore na području Europe kao i mogućnosti iskorištavanja niskotemperaturnog geotermala u Hrvatskoj. U Hrvatskoj se niskotemperaturni geotermalni izvori koriste isključivo za potrebe toplica, dok se za grijanje ili proizvodnju električne energije ne koristi niti jedan i upravo su promjene takvog stanja bile glavni motiv za razvoj ovog projekta. Dodatno, kroz projekt su izrađeni nacionalni i transnacionalni planski i strateški dokumenti te GIS sustav s postojećim i identificiranim niskotemperaturnim geotermalnim izvorima s područja svih projektnih partnera iz jugoistočne Europe.

Projekt GeoSEE želi dokazati da su niskotemperaturni geotermalni izvori važan energetski resurs koji može doprinijeti ublažavanju klimatskih promjena i smanjenju emisija ugljičnog dioksida te podizanju energetske neovisnosti. Zbog svoje snage, dostupnosti i niske emisije CO2, ova vrsta prirodnog resursa i oblika energije može značajno doprinijeti diversifikaciji energetskih portfelja u Europi i razvoju lokalnih ili regionalnih energetskih strategija.

Za sudjelovanje na konferenciji potrebno je ispuniti prijavnicu i dostaviti je sukladno uputama, a za sve sudionike je osigurano simultano prevođenje.

>> POZIV I PROGRAM

>> PRIJAVA

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

vrhunske izvedbe

FOTO Muzej Grada Đurđevca ispunili mladi željni klasične glazbe, nastupio je Zagrebački puhački trio

Zagrebački puhački trio nastupio je u Muzeju grada Đurđevca pred mnogobrojnom publikom. Trio je izveo skladbe hrvatskih i inozemnih skladatelja,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti