Đurđevac

Isplate za štetu nastale zbog nevremena kreću ovaj tjedan, Janči: Isplatit će se nešto više od 15 tisuća kuna

Što se tiče štete nastale na poljoprivrednim usjevima, Grad samo evidentira prijave, te ih prosljeđuje županiji. Trenutno nemamo informaciju u kojem će se periodi isplaćivati prijavljene štete na poljoprivrednim usjevima - istaknuo je Janči.

08:00h
0
Đurđevac nakon nevremena // Foto: djurdjevac.hr
Đurđevac nakon nevremena // Foto: djurdjevac.hr

Na održanoj sjednici Gradskog vijeća u Đurđevcu vijećnici su izrazili znatiželju u vezi pristiglih prijava za štetu koja je nastala tijekom nevremena u kolovozu ove godine.

– Obrađene su sve prijave i ovaj tjedan ćemo krenuti s isplatom. U Grad je pristiglo 16 zahtjeva čija vrijednost iznosi nešto više od 27 tisuća kuna. Grad će priznati 50% troškova onim podnositeljima koji nisu imali dokumentaciju za troškove obnove, dok će se 75% troškova priznati onima koji imaju svu traženu dokumentaciju te će se prema tom modelu isplatiti oko 15 700 kuna – izjavio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Što se tiče štete nastale na poljoprivrednim usjevima, Grad samo evidentira prijave, te ih prosljeđuje županiji. Trenutno nemamo informaciju u kojem će se periodi isplaćivati prijavljene štete na poljoprivrednim usjevima – istaknuo je Janči.

 

čitam...