Kako do duljih trepavica

Isprobali smo djelovanje najotrovnije biljke na svijetu

18:00h
0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Biljka ricinus prema Guinnessovoj knjizi rekorda proglašena je najotrovnijom biljkom na svijetu. Od nje se dobiva poznato ricinusovo ulje koje se upotrebljava na razne načine. Zanimljivo je da ulje nije nimalo otrovno, nego posebno ljekovito.

Upotrebljava se u medicinske svrhe, ali u zadnje se vrijeme uvelike koristi i u kozmetici zbog visokog udjela vitamina i ricinoleične kiseline. Idealno je sredstvo za njegu suhe kože i kose, a ricinusovo ulje uklanja i prištiće i mitesere, te potiče rast trepavica, kose i obrva.


Kako bi se uvjerili da je zaista djelotvorno, odlučili smo ga i isprobati. Test smo proveli na obrvama i trepavicama i već u nekoliko tjedana moglo se vidjeti da su gušće i duže.

Ricinusovo ulje idealno je prirodno rješenje. Umjesto skupocjenih seruma koje potiču rast dlaka i kose, cijena ricinusovog ulja je od 10 do 15 kuna.

Postupak nanošenja na obrve i trepavice:

1. Uzmite štapić za uši i umočite ga u ulje.

2. Štapićem prođite sva željena područja. Obrve premažite cijele ili samo dio koji ima rjeđe dlake. Ako želite gušće i duže trepavice, štapićem namažite njihov korijen, a s uljem koje je ostalo možete prijeći i po ostatku trepavica.

Ovaj postupak preporuča se napraviti navečer prije spavanja jer preko dana ulje smeta očima, a i preko toga se ne može staviti šminka.

Postupak nanošenja na kosu:

Ovo je postupak koji se koristi za jačanje, rast i gustoću kose. Ulje se nanosi na sam korijen kose. Može se pomiješati s raznim sastojcima koji se također stavljaju na vlasište, ali djelotvorno je i samo za sebe.

Kada se nanese, potrebno je ostaviti da stoji 20 minuta do pola sata. Nakon toga isperite i kosu operite šamponom koji svakodnevno koristite.

čitam...