11.2 C
Koprivnica
Utorak, 21. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
status quo

Istječe dvogodišnji rok za izgradnju studentskog doma u Kampusu, a prva lopata još nije ni zabačena, Jakšić: Ne možemo držati nekome nož pod grlom
I

I dalje postoji volja da se investicija realizira, ali ne možemo nekoga tjerati da to mora napraviti kad i sami dobivamo informacije sa Sveučilišta da su oni najvećim djelom na online nastavi. Zato se logičnim postavlja pitanje kome da investitor radi taj studentski dom?, kaže Jakšić

Ne propustite

Prije dvije godine, dakle u veljači 2020., potpisan je Ugovor o izgradnji studentskog doma na području Kampusa. Posao je dobila zagrebačka firma ISTO student, a prilikom potpisivanja Ugovora s gradom, direktor Josip Galinec obvezao se dovršiti posao u roku od dvije godine. Drugim riječima, zgrada je već trebala biti gotova i useljiva.

Međutim, na predviđenoj čestici unutar Kampusa, na kojoj se nalazi zgrada od 1111 četvornih metara, prva lopata još uvijek nije zabačena, a čini se da tako brzo neće ni biti. Unatoč zadanom roku. Jasno, izlike se traže u koroni koja je sve zaustavila, što se djelomično može prihvatiti kao odgovor, no s druge strane, ta ista korona nije zaustavila brojne druge radove diljem grada, a nije tajna da u Koprivnici nikada nije bilo više kranova, bagera, radnika, lopata…

Činjenica da se još ništa nije napravilo po tom pitanju zasmetala je i gradskoj oporbi predvođenoj HDZ-om, čiji je Saša Cestar na održanoj sjednici Gradskog vijeća pitao gradonačelnika Mišela Jakšića kakva je situacija s domom. Podsjetio je da je rok bio veljača 2022. godine.

Jakšić: Nije se odustalo, čekamo da korona završi, da sjednemo i vidimo kako dalje

Jakšić mu je odgovorio da je s aspekta gradske uprave napravljeno sve što je bilo u njihovoj moći.

– Moram ponoviti da to nije nešto što je samo u našim rukama ili u rukama Sveučilišta. Izvođač radova vjerojatno kalkulira kad će dom profunkcionirati u punom obliku, kad će primiti studente i hoće li biti potrebe za studentima. Jednostavno, svi čekamo da ta korona završi i da nakon toga sjednemo i vidimo kako dalje – rekao je Jakšić i dodao da se od ideje doma sigurno nije odustalo.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– I dalje postoji volja da se investicija realizira, ali ne možemo držati nekome nož pod grlom i tjerati ga da to mora napraviti kad i sami dobivamo informacije sa Sveučilišta da su oni najvećim djelom na online nastavi. Zato se logičnim postavlja pitanje kome da investitor radi taj studentski dom? No, vjerujemo da ćemo sve odgovore dobiti u narednim mjesecima – zaključio je Jakšić.

U srpnju su nam rekli da radovi samo što nisu počeli

Što se tiče same zagrebačke firme, obećali su da će u radove ući prije godinu dana, no to se nije pokazalo točnim. Zatim smo direktora Galineca ponovno kontaktirali krajem srpnja prošle godine, kada nam je rekao da bi dom već bio gotov da nema korone. Također, dodao je tada da je izrada projektne dokumentacije pri kraju i da je u tijeku izrada glavnog projekta te je naglasio da će u rujnu pristupiti radovima.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Sad više nema nikakvih prepreka i radovi samo što nisu počeli – rekao nam je Galinec prije pola godine i obećao da će prva faza, koja uključuje rekonstrukciju objekta, saniranje temelja, novu stolariju, nove podove i kompletno novi namještaj, biti gotova do propisanog roka u veljači.

– Dakle, zgrada će dobiti novo ruho, a u njoj će odmah mjesto naći 80 studenata. Sve sobe bit će dvokrevetne, četiri kreveta bit će za osobe s invaliditetom, napravit ćemo i četiri nove kupaonice te dvije čajne kuhinje. U planu su nam četiri odvojena bloka, dva za studentice i dva za studente, no to se sve lako prenamijeni ako ćemo, recimo, imati više djevojaka – ispričao je.

Tapka se na mjestu, a studenti plaćaju skupe stanove

Međutim, i dalje se tapka na mjestu. Točnije, s mrtve točke nije se pomaknulo, iako je ljeto 2022. godine već bilo planirano za drugu fazu radova.

Što dalje možemo očekivati? Teško je reći. Zbog nepredvidljivih stvari povezanih s virusom, izvođač će vjerojatno tražiti od Grada da se radovi dodatno prolongiraju. U međuvremenu, studenti čekaju da se situacija iskristalizira, jer unatoč online nastavi, brojni su i dalje u Koprivnici i pune stanove čija cijena svako malo raste.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

moda s ulica

Neodoljivim osmijehom i koketnom punđicom pokorila gradski korzo

Među brojnima koji su ovog vikenda šetali gradskim korzom bila je i ova prekrasna djevojka koja je svoju jednostavnu...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti