Istraživač koji je otkrio „bosanske piramide“ početkom veljače gostuje u Koprivnici

11:24h
0
Bosanske piramide

U kongresnoj dvorani Hotela „Podravina“, u nedjelju, 6. veljače, zanimljivo predavanje održat će Dr.sci. Semir Osmanagić – istraživač koji je svojim otkrićem „bosanskih piramida“ uzburkao svjetsku javnost.

Tijekom predavanja, Osmanagić će predstaviti nove detalje istraživanja betonskih blokova s Bosanske piramide Sunca, analizirat će popločene terasa s Bosanske piramide Mjeseca, informirat će o vještačkom porijeklu tumulusa u Vratnici, a pričat će i o otkrićima u podzemnom labirintu ispod piramida.

Osim što će sve prisutne pobliže upoznati sa zanimljivostima vezanima uz  „Bosansku piramidu“, Osmanagić će posjetitelje upoznati i sa informacijama o predstojećoj Međunarodnoj radnoj akciji volontera koja će biti organizirana u ljeto 2011. pod nazivom „MRAV Bosanske piramide 2011 na koju se očekuje dolazak 500 volontera sa šest kontinenata. Isto tako, tijekom predavanje biti će promovirana nova knjiga dr. Osmanagića „Sve piramide svijeta”.

Dr. Osmanagić je istraživao piramide u Kini, Mauricijusu, Hondurasu, Egiptu, Kanarskim otocima, Meksiku, Salvadoru, Boliviji, Guatemali, Peruu, Hondurasu i drugim dijelovima svijeta. Otkrio je „bosanske piramide” u Visokom, zbog čega je primljen u Rusku akademiju prirodnih znanosti kao najmlađi član te ustanove u kojoj se nalaze i desetine nobelovaca. Nakon što su egipatski stručnjaci potvrdili postojanje piramida primili su ga u ugledno Aleksandrijsko društvo arheologa. Dr. Semir Osmanagić predaje po čitavom svijetu i promovira arheološki turizam i poziva turiste i stručnjake u posjet BiH mijenjajući imidž zemlje nabolje. Jedini je predavač s Balkana koji je održao predavanje u čuvenoj Aleksandrijskoj biblioteci.

Kao što smo gore napisali, ovo jedinstveno predavanje održat će se 6. veljače, a ulaz je za sve zainteresirane besplatan.