hrvanje

Iva Gerić na austrijskom turniru osvojila broncu u muškoj konkurenciji, Oršušu na prvenstvu RH za dlaku izmakla medalja

U konkurenciji kadeta imali smo još jednog predstavnika u Davidu Čurili, koji je u prvom kolu izgubio od vrlo dobrog mađarskog hrvača, a kako isti nije ušao u finale David nije imao priliku za nastavak natjecanja kroz repesaž. Slični rasplet dogodio se i kod Florijana Varovića u uzrastu dječaka, koji je nakon odlične borbe i pobjede u prvom kolu, sljedeću izgubio, a pošto njegov protivnik nije ušao u finale, ostao je bez zapaženijeg plasmana.

09:21h
0
Foto: HK Ludbreg

Dražen Oršuš, hrvač kluba iz Ludbrega, sudjelovao je ovog vikenda na prvenstvu Hrvatske za seniore koje se održavalo u Vrbovcu. Bio je na korak do medalje, no mala tehnička pogreška koštala ga je tuša. Njegov protivnik iz četvrtfinala izgubio je u polufinalu, tako da Oršuš nije dobio priliku u repasažu. Ipak, iz kluba ističu kako je zaslužio svaku pohvalu, kao i trener Andrija Barić iz HK Vindija.

Hrvačice i hrvači hrvačkog kluba Ludbreg ove su subote, u austrijskom mjestašcu Steinbrunn u Gradišću, sudjelovali na međunarodnom turniru povodom dana Sv. Nikole.

Turnir je okupio čak 330 hrvačica i hrvača iz 33 kluba iz Mađarske, Češke, Slovačke, Hrvatske i naravno Austrije. Na turniru se hrvalo slobodnim stilom, a Ludbrežani su ostvarili vrlo dobre rezultate. Sestre Marta i Sandra Besek suvereno su osvojile zlatne medalje, sa po dvije pobjede, ne prepustivši svojim protivnicama ni boda. Zlatom se okitio i mladi lav, Ivan Bačani sa četiri pobjede još jednom potvrdivši svoj izuzetan potencijal i veliko srce. Odličan je bio i jednako mlađahni Donat Ledenko koji je sa dvije pobjede ušao u finale gdje je od njega bolji bio mađarski predstavnik.

Iva Gerić ovaj put osvojila je “samo” broncu, nastupivši u konkurenciji kadeta (muških). Natjecanje je započela porazom protiv odličnog mađarskog hrvača, ali je u nastavku sa dvije pobjede kroz repesaž došla do bronce i potvrdila ispravnost odluke struke da nastupi u muškoj konkurenciji. Leo Petrić osvojio je u konkurenciji kadeta 4. mjesto, ostaviši tako na korak do medalje. U konkurenciji kadeta imali smo još jednog predstavnika u Davidu Čurili, koji je u prvom kolu izgubio od vrlo dobrog mađarskog hrvača, a kako isti nije ušao u finale David nije imao priliku za nastavak natjecanja kroz repesaž. Slični rasplet dogodio se i kod Florijana Varovića u uzrastu dječaka, koji je nakon odlične borbe i pobjede u prvom kolu, sljedeću izgubio, a pošto njegov protivnik nije ušao u finale, ostao je bez zapaženijeg plasmana.

Rene Dulikravić imao je dvije pobjede i poraz te imao borbu za broncu, koju nažalost nije uspio dobiti pa se morao zadovoljiti petim mjestom. Nastupila su i dva hrvača početnika, Noa Čanaki i Vilim Cindori, kojima je ovo natjecanje prvenstveno trebalo poslužiti za stjecanje iskustva. Noa je u uspio ostvariti i jednu pobjedu te se plasirao na peto mjesto, a Vilim je dokazao, prvenstveno sam sebi, da se može ravnopravno nositi sa svim protivnicima u svom uzrastu. Kad se podvuće crta, možemo biti vrlo zadovoljni ostvarenim na ovom napornom i dugom natjecanju.

Borbe su, naime, potrajale do kasnih večernjih sati te su na put prema Ludbregu, iz Gradišća krenuli nakon 21 sat. Ekipu je vodio trener Ignac Horvat, a velika logistička podrška bili su g. Toni Blatarić i prof. Marino Ledenko.

čitam...
Loading...