hk ludbreg

Iva Gerić i Victoria Vrdoljak nastupile na europskom prvenstvu

Natjecanje se održalo u kultnoj sportskoj dvorani, Hali Pionir, gdje svoje domaće utakmice igraju košarkaši Partizana. Na natjecanju je sudjelovalo preko 600 natjecateljica i natjecatelja iz 26 europskih država.

23:24h
0
Foto: HK Ludbreg

Članice HK Ludbreg, Iva Gerić i Victoria Vrdoljak nastupile su protekle subote na svom prvom velikom natjecanju. U Beogradu je pod kapom svjetske hrvačke organizacije UWW, održano prvenstvo Europe za dječake i djevojčice do 15 godina.

Natjecanje se održalo u kultnoj sportskoj dvorani, Hali Pionir, gdje svoje domaće utakmice igraju košarkaši Partizana. Na natjecanju je sudjelovalo preko 600 natjecateljica i natjecatelja iz 26 europskih država.

Konkurencija je bila izuzetno jaka, tim više što je iz svake reprezentacije po kategoriji moglo nastupiti po dva natjecatelja. To je dovelo do toga da  su u gotovo svim kategorijama bila po dva predstavnika iz najjačih hrvačkih nacija kao što su Rusija, Ukrajina, Bjelorusija, Turska, Gruzija.

Tako je bilo i kod naših cura te je Victoria Vrdoljak u kategoriji do 62 kg imala 22 konkurentice, a prvo kolo donijelo joj je predstavnicu Bjelorusije. Dobro je Victoria parirala, pokušavala i napadala, međutim, do izražaja je došlo veće iskustvo protivnice koja je iskoristila nedovoljno dobro pripremljene napade i nekoliko puta poentirala iz kontranapada što joj je bilo dovoljno za pobjedu. Bjeloruskinja je u sljedećem kolu tijesno izgubila od Turkinje, tako da Victoria nije dobila priliku da kroz repasaž nastavi natjecanje.

Iva Gerić u svojoj je kategoriji imala 20  natjecateljica, a u prvom kolu susreće se sa predstavnicom Litve. Nakon što je protivnica povela, Iva se vraća i dominira većim dijelom borbe. U posljednjih 15 sekundi ulazi se s Ivinim vodstvom 10:8, iako je dojam da je prednost mogla biti i uvjerljivija. U posljednjih nekoliko sekundi protivnica ulazi u jednu akciju koju nije izvela do kraja, vrijeme prolazi i sudac svira kraj. Međutim, litvanski trener traži challenge (oko sokolovo) i nakon pregleda snimke, suci Litvanki dodjeljuju 2 boda koja odnose pobjedu na njenu stranu. Veliko razočaranje za cijelu ekipu i najviše za Ivu, ali promjene više nije bilo.

Nakon prospavane noći i početnog razočaranja, ipak možemo biti zadovoljni ovim natjecanjem i odrađenim borbama.

Ovo je prvi put da HK Ludbreg sudjeluje na ovako visokom nivou natjecanja i pokazali su da i tu mogu biti konkurentni.