Križevački KTC proširuje poslovanje

Katavić najavio velike investicije i nova radna mjesta

06:30h
0
Zgrada uprave KTC-a u Križevcima // Foto: KTC.hr

KTC već ima plastenike u Križevcima i Virovitici, a najveći projekt je planiran u Sokolovcu, gdje će uzgajati povrće koje će nuditi u svojim trgovinama, ali i drugim kupcima.

Križevačka tvrtka KTC u ovoj godini najavljuje niz novih investicija u proširenje poslovanja. Jedan od većih projekata je izgradnja plastenika s kotlovnicom na biomasu u Sokolovcu.

– Ishodili smo potrebne dozvole, a riječ je o 8000 četvornih metara plastenika. No potrebno je još pripremiti papirologiju kojom ćemo aplicirati na EU fondove. Ako se i ne uskladimo, ući ćemo u projekt vlastitim sredstvima – rekao nam je Ivan Katavić, prvi čovjek KTC-a.

Ivan Katavić // Foto: KTC.hr
Ivan Katavić // Foto: KTC.hr

KTC već ima plastenike u Križevcima i Virovitici, a najveći projekt je planiran u Sokolovcu, gdje će uzgajati povrće koje će nuditi u svojim trgovinama, ali i drugim kupcima.

Riječ je o modernom pogonu koji zadovoljava kriterije zaštite okoliša, što garantira izgradnja kotlovnice na biomasu koja će grijati plastenike organskim ostacima.

– Ako je ekonomski opravdano, idemo u nove investicije i širimo se – kaže ovaj uspješan poduzetnik te dodaje da će se na plastenicima zaposliti najmanje osmero ljudi.

Projekt staklenika vrijedan je više od tri milijuna kuna, a osim toga Katavić najavljuje i niz novih investicija koje planiraju u ovoj godini.

– U Križevcima se uskoro otvara nova trgovina s naglaskom na poljoprivredni repromaterijal, proširivat će se prodajni centar u Pitomači, otvaramo novi centar u Grubišnom Polju, a širit će se i posao s benzinskim postajama i fito apotekama – najavio je Katavić ambiciozne planove.

Dodao je da će se uz centar u Pitomači graditi benzinska postaja, renovirat će se restoran, a na katu kompleksa će se otvoriti smještajni kapaciteti.

Kompanija KTC trenutno zapošljava 1150 ljudi, godišnji im je promet oko 1,5 milijardi kuna, s dobiti od oko 40 milijuna kuna.

Dobit je to veća nego prijašnjih godina, a KTC iz godine u godinu, unatoč krizi, bilježi sve bolje rezultate i sve više širi poslovanje.

– Uvijek se može. Malo stisnemo, štedimo, a ljudi se ponašaju odgovornije. Treba pametno ulagati i uvijek gledati na dobrobit svih zaposlenih – zaključio je Ivan Katavić.

čitam...