KTC poklonio 200 jastuka i jastučnica

Ivan Katavić: Zadovoljstvo mi je donirati bolnicu, kad me Mato Devčić zamolio za pomoć, rado sam se odazvao

Jednom sam već donirao koprivničku bolnicu kao što sam donirao i širom Hrvatske, a kad me Mato Devčić kao predsjednik HDZ-a i Križevčanac zamolio za pomoć, rado sam se odazvao. Bilo mi je zadovoljstvo donirati bolnicu koja je i križevačka, a ne samo koprivnička , osvrnuo se Katavić na motive doniranja.

14:06h
0
Ivan Katavić prilikom doniranja posteljine Mati Devčiću // Foto: Admir Sinani

KTC d.d. donirao je danas koprivničku Opću bolnicu Dr. Tomislav Bardek sa 200 jastuka i jastučnica.

Vlasnik križevačkog trgovačkog lanca Ivan Katavić uručio je danas u upravnoj zgradi KTC-a donaciju ravnatelju bolnice Mati Devčiću i pritom uputio nekoliko rečenica medijima.

– Križevčanac sam od 1965. tako da su kod mene humanitarni osjećaji prisutni već dugi niz godina. Jednom sam već donirao koprivničku bolnicu kao što sam donirao i širom Hrvatske, a kad me Mato Devčić kao predsjednik HDZ-a i Križevčanac zamolio za pomoć, rado sam se odazvao. Bilo mi je zadovoljstvo donirati bolnicu koja je i križevačka, a ne samo koprivnička – osvrnuo se Katavić na motive doniranja.

Ravnatelj bolnice Mato Devčić istaknuo je osobno i političko dugogodišnje prijateljstvo s Ivanom Katavićem što je na kraju dovelo do lakše realizacije ove donacije.

Ivan Katavić // FOTO: Admir Sinani

– Donacija poboljšava kvalitetu boravka naših primarnih bolesnika i bit će korišteni isključivo za naše bolesnike. Ovo je plemenit čin KTC-a, a pozivam i druge poslovne subjekte i građane da se angažiramo za brigu o zdravlju. Radi se o 200 jastuka i jastučnica za pacijente bolnice. Ovakva donacija ima dodatnu vrijednost jer se može već danas početi upotrebljavati za potrebe pacijenata – kazao je Devčić.

Ivan Katavić dodao je kako je donacija vrijedna nešto više od 10 tisuća kuna te je istaknuo kako bi volio da se i križevačka ambulanta uz lokalne poduzetnika angažira oko mogućih donacija s obzirom da ima saznanja o njenim potrebama.

čitam...