Legenda o legendi

Ivan Krstanović: Spreman sam prestići Davora Vugrinca na listi najboljih strijelaca HNL-a

Bilo je još nekih upita, zvali su me neki prvoligaši tako da ću na kraju sezone odlučiti što ću i kako ću dalje. U Slavenu mi je stvarno lijepo, ali rano mi je još o takvim stvarima razmišljati, odgovorio je prekaljeni Krle na pitanje hoće li ostati u Koprivnici i po završetku sezone.

12:10h
0
slavenlokomotiva IB
Foto: Ivan Brkić

Nakon što je u pretprošlom kolu postigao svoj 105. i 106. gol u prvenstvu, Krle je ponovno u prvoj momčadi Slaven Belupa. Početkom proljetne sezone ispao je iz konkurencije, ispred njega priliku su dobivali Iličić i Knoll, pa je teško bilo govoriti o brojkama, no sada, kada je ponovno u punom pogonu, priča je potpuno otvorena. Pitanje je jasno: može li Ivan Krstanović postati najbolji strijelac u povijest HNL-a?

A ako pitate njega – može! Naime, legendarni 38-godišnjak, koji je u karijeri nosio dresove čak šest hrvatskih prvoligaša, u intervjuu za portal Germanijak potvrdio je da je spreman dati sve od sebe da na listi najboljih golgetera Prve hrvatske nogometne lige prestigne bivšeg Slavenaša Davora Vugrinca. Vuga, naime, drži prvo mjesto s ukupno 146 pogodaka.

– Prije svega, Vuga je stvarno velika legenda hrvatskog nogometa, igrao sam s njim u Zagrebu i o njemu mogu sve samo najbolje reći. Ja uvijek govorim, dok me god zdravlje bude služilo, ja ću igrati. Zasad je sve dobro, ali u nogometu nikad ne znate, danas – sutra može doći do neke ozljede i prekida karijere. Ja na svu sreću nemam problema s ozljedama, dobro se osjećam i nemam nikakvih problema igrati i dalje – rekao je trenutno četvrti najbolji strijelac HNL-a u povijesti.

Velik je zadatak stavio pred sebe. Naime, za izjednačavanje s Vugrincem trebat će mu još – 40 golova!

– Kroz cijelu karijeru nisam bio sklon ozljedama, samo sam u Dinamu imao nekih problema. Ponavljam, osjećam se stvarno jako dobro i drago mi je zbog toga. Nisam sad na 100%, ali sigurno da i dalje mogu odraditi 90 minuta. Možda je razlog za to što sam dosta kasno krenuo igrati ozbiljan nogomet, tek sam s nekih 25 krenuo pa se možda još nisam ‘istrošio’. Mogu i moram biti zadovoljan zbog toga – objašnjava napadač.

Hoće li i po završetku tekuće sezone ostati u Slaven Belupu, s kojim ima ugovor do lipnja, tek ćemo saznati.

– Vidjet ćemo, ne žuri mi se nigdje. Bilo je još nekih upita, zvali su me neki prvoligaši tako da ću na kraju sezone odlučiti što ću i kako ću dalje. U Slavenu mi je stvarno lijepo, ali rano mi je još o takvim stvarima razmišljati – zaključio je Krle.