pomoć ljudima

Ivan Lončarić predlaže da ludbreški vijećnici naknade usmjere za stradale u potresu, Bilić: Pozdravljam svaki oblik pomoći, no ne kao osobnu promociju

Svoj prijedlog na Facebooku dao je i vijećnik u ludbreškom Gradskom vijeću Ivan Lončarić. Pozvao je vijećnike da dvije mjesečne naknade usmjere za pomoć stradalima na području Banovine.

14:00h
0

Ludbreg se, kao i drugi gradovi, priključio hitnoj pomoći potresom pogođenim područjima. Tako se u Gradskoj sportskoj dvorani prikupila humanitarna pomoć kako bi se pomoglo stanovnicima na području Petrinje, Gline i Siska.


Pomoć se nudila na sve strane, a svoj prijedlog kako da se pomogne ljudima u nevolji iznio je na Facebooku i vijećnik u ludbreškom gradskom vijeću, HSLS-ov Ivan Lončarić. Smatra da bi se gradski vijećnici trebali odreći naknade koju primaju kao vijećnici. Ona mjesečno iznosi, kaže, 400 kuna. Pozvao je vijećnike da svoje dvije mjesečne naknade usmjere za pomoć stradalima na području Banovine.

Foto: Ivan Lončarić

– Imajmo na umu da to kaj se njima dogodilo jučer, nama se može dogoditi sutra. Neki gradski vijećnici su rekli da bi Gradsko vijeće trebalo donijeti odluku, a drugi da bi svaki trebao odlučiti pa da se naknada direktno ustupi. Bitno je da li su vijećnici za to. Ukoliko taj prijedlog neće proći, sjest ću u auto i dati ljudima kojima je najpotrebnije. Tražit ću od Crvenog križa, gradonačelnika Gline ili Siska da mi predlože ljude u potrebi – rekao nam je Ivan Lončarić.

Spreman je uskočiti, kaže, sa smještajem za obitelji iz Petrinje, Siska i okolice.

– Onima kojima treba krov nad glavom, moja klijet je na raspolaganju da pregrme zimu – ističe ludbreški gradski vijećnik.

Za komentar smo tražili i gradonačelnika Bilića.

Foto: Matija Gudlin

– Osobno pozdravljam svaki oblik pomoći ljudima u potrebi, pogotovo kad se to ne koristi za osobnu promociju. Vijećnici Gradskog vijeća iz kluba SDP-a, HSS-a, HSU-a i Laburista pozvali su druge vijećnike bez medija da sudjeluju u akciji prikupljanja novčane pomoći, ali odazvali su se samo vijećnici spomenutog kluba vijećnika te su skupili nešto novaca i pomogli žiteljima Petrinje. Vijećnička naknada je osobni prihod svake vijećnice i svakog vijećnika i ona ili on slobodno raspolažu s tim sredstvima i mogu ih ili su već mogli uplatiti ih ljudima u potrebi, ne pozivajući preko medija druge da to urade – kaže Dubravko Bilić.

 

čitam...