Ivan Lončarić srebrni u Beogradu

10:38h
0
110127-loncaric

Hrvač HŠK Podravka Ivan Lončarić nastupio je prošlog vikenda kao član seniorske reprezentacije Hrvatske u kategoriji 55 kilograma na izuzetno jakom FILA međunrodnom turniru grčko-rimskim načinom “Ljubomir Ivanović – Gedža” u Beogradu.

Lončarić je pobijedio domaćeg predstavika Pericu Dimitrijevića u dvije runde (1:0, 1:0), što mu je uz dobar ždrijeb osiguralo finale gdje ga je čekao ruski reprezentativac Ivan Tatarinov koji je u prvom kolu pobijedio drugog hrvatskog predstavnika u kategoriji 55 kilograma Ivana Lizatovića.

U veoma teškoj i vrlo izjednačenoj borbi u dvije runde pobjedu je odnio Tatarinov. Lončarić je izvrsno parirao ruskom protivniku koji je minimalnu prednost stekao tek borbom u parteru gdje je u obje runde osvojio tek po jedan bod. To je bilo dovoljno da mu osigura zlatnu, a Lončariću srebrnu medalju.

Obzirom da su na turniru sudjelovali takmičari iz deset europskih zemalja (Rusija, Slovačka, Slovenija, Bugarska, Portugal, Grčka, Madžarska, Crna Gora, Srbija i Hrvatska) osvojeno drugo mjesto na tako jakom turniru izvrstan je rezultat, a isto tako i najava dobrih rezultata u ovoj godini, ističe se u priopćenju HŠK Podravka.