Živi zid ogorčen prljavom kampanjom

Ivan Pokupec: Iz najvećih stranki mi buše gume i uništavaju bilboarde

10:36h
0
Plakat Živog zida u Križevcima // Foto: Živi zid

Kandidati Živog zida za ulazak u Sabor na predstojećim izborima, ogorčeni su, kako kažu, prvljavom i nečasnom kampanjom.

– Našim članovima i simpatizerima je izričito naloženo da je svako uništavanje imovine drugih stranaka (letaka, plakata), grafitiranje i nečasno djelovanje nepoželjno. U Križevcima HDZ i SDP ima promotivnog materijala velike vrijednosti i ni jedan nije potrgan niti prelijepljen od naših ljudi – naveo je Ivan Pokupec, drugi na listi Živog zida u našoj izbornoj jedinici.

Dodao je kako s druge strane, oni koji njih prozivaju vandalima i anarhistima, svoje kampanje provode maksimalno prljavo i nečasno.

– Meni, kao predsjedniku ogranka, od početka kampanje tri puta su bušene gume na automobilu, moje ljude se verbalno maltretira i prijeti im se, a najveće stranke provode kampanju tako što svoje plakate lijepe na prometne znakove – ljutit je Pokupec.

Napomenuo je da si njihovi politički protivnici dopuštaju vandalizam, uništavajući njihov jedini billboard u gradu.

– Zanimljivo, to je trenutno jedini zašarani plakat u gradu – kazuje on.

Zaključio je kako je Živi zid u kampanju na području Koprivničko-Križevačke županije ušao čistog obraza i čistih ruku te će ju demokratski provesti do kraja.

– Očitovanje o ovakvim anarhističkim i nečasnim metodama tražim od nadležnih: grada Križevaca, HAC-a Varaždin te PU Koprivničko-Križevačke – izjasnio se Pokupec.

čitam...