Ukrao pa vratio automobil

Ivan Zagorščak: Bio je ljubazan i pristojan, ali odmah smo znali da nam je ukrao auto; ovo mi je škola, sad ga zaključavam i u garaži

Ivan Zagorščak iz Koprivnice ni slutio nije da će mu se miran početak proteklog vikenda pretvoriti u pravu noćnu moru. Iz dvorišta mu je, naime, ukraden automobil. Parkirao ga je ispred kuće jer se taman spremao voziti unuku u grad. Ključ je, kao i inače do sad, ostavio u bravi.

13:42h
0
Ivan Zagorščak kraj svojeg automobila // Foto: Matija Gudlin

Ivan Zagorščak iz Koprivnice ni slutio nije da će mu se miran početak proteklog vikenda pretvoriti u pravu noćnu moru. Iz dvorišta mu je, naime, ukraden automobil. Parkirao ga je ispred kuće jer se taman spremao voziti unuku u grad. Ključ je, kao i inače do sad, ostavio u bravi.

– Prije nego što se to dogodilo, u dvorište mi je ušao nepoznati muškarac. Rekao je da želi kupiti kuću i pitao me imali li koja u našoj ulici da se prodaje. Uputio sam ga u drugi kvart da tamo pogleda. Zahvalio mi je i otišao. Taman sam čistio po dvorištu jer sam kosio i otišao sam u kuću na desetak minuta da se presvučem – prisjetio se Ivan Zagorščak.

Supruga Elizabeta Zagorščak prva je primijetila da je automobil nestao. Nije joj dugo trebalo da shvati da je ukraden. Sumnja je odmah ‘pala’ na tog nepoznatog muškarca s kojim su netom prije razgovarali.

– Čovjek je bio izrazito ljubazan i pristojan. No eto, očito je došao k nama u dvorište sa zlim namjerama. Znao sam odmah da ga je on ukrao. Prijavili smo odmah policiji, dao sam iskaz i opisao svoj automobil i nadao se da će ga pronaći. Išao sam ga i ja tražiti po gradu, sa svojim zetom. Ali, bezuspješno. Onda su u nedjelju popodne došli iz policije i javili da su automobil pronašli – rekao je Ivan Zagorščak.

Elizabeta Zagorščak ni danas nije skrivala šok i nevjericu zbog tog nemilog događaja.

– Zamislite što sam doživjela kad sam shvatila da nam je auto ukraden. Baš sam bila jadna i tužna. S obzirom na to da nismo blizu centra grada, potreban nam je. Pogotovo dok idemo liječniku. Sva sreća da je čovjek došao k pameti pa nam ga je vratio – rekla je E. Zagorščak.

U cijeloj toj priči posebno je zanimljivo je to što se na kraju osumnjičeni javio u Policijsku postaju Koprivnica i predao automobil.

– Ostavio ga je iza benzinske postaje koja se nalazi u blizini naše kuće. I zamislite, natankirao ga je pa nam je vraćen s više benzina nego što ga je bilo prije. Malo ga je oštetio, ima jednu manju ogrebotinu,no nije ništa strašno. Ovo mi je škola i više nikad neću ostavljati ključ u bravi, a isto bih savjetovao i drugima. Sad ga zaključavam i dok je u garaži – našalio se Ivan Zagorščak.

Vraćen je uz manju ogrebotinu na prednjem dijelu // Foto: Matija Gudlin

Podsjetimo, riječ je o 32-godišnjaku s područja Zagrebačke županije koji je policiji od ranije poznat. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

čitam...
Loading...